zoon tegen verbod consumentenvuurwerk

Met zijn standpunt gaat Zoon lijnrecht tegen de koers van de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes in. Broertjes liet deze week opnieuw in de landelijke media doorschemeren een verbod op consumentenvuurwerk te willen en alleen nog georganiseerde professionele vuurwerkshows in zijn stad toe te willen laten. Dat om vuurwerkslachtoffers, vernielingen en overlast tegen te gaan.

Burgemeester Zoon stelt dat gemeente en politie erg nauw met elkaar samenwerken om de boel ordelijk te laten verlopen, maar zeker geen voorstander te zijn van een vuurwerkverbod. “We hebben per kern inzichtelijk welke activiteiten er zijn. Daarnaast heb ik het idee we als politie en gemeente steeds meer contact met de bevolking hebben.”

Zoon stelt dat tijdens Nieuwjaarsnacht toezicht wordt gehouden, maar dat wel in redelijke mate. “We gaan niet op elke hoek van de straat met een vingertje omhoog staan, maar we kennen onze verantwoordelijkheden wel. Laten we er met zijn allen voor zorgen dat het een feest wordt.”

Om de jaarwisseling feestelijk te laten verlopen, doet de gemeente een handreiking aan de buurtdorpen. Elk dorp kan een bijdrage van 250 euro krijgen als ondersteuning van de organisatie van een Oud en Nieuw-feest. Op die manier zorg je ervoor dat inwoners van dorpen veel bij elkaar zijn en dat zorgt weer voor sociale controle. “Op die feesten is het gekend zijn en gekend worden,” aldus Zoon.

De gemeente Olst-Wijhe houdt zich deze dagen niet bezig met dit vraagstuk. Een standpunt innemen over een eventueel verbod op consumentenvuurwerk wil de gemeente dan ook niet, omdat het simpelweg geen prioriteit heeft. “De ervaring leert dat er weinig aan de hand is in de regio,” laat een woordvoerder van de gemeente Olst-Wijhe weten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.