winterpret in ijzig koud weekend

Met temperaturen ver, heel ver onder het vriespunt steekt het vaak afwezige chauvinisme in Nederland toch echt de kop op. Schaatsen, sleeën en zelfs gesprekken over de Elfstedentocht. Het oerhollandse wintercircus is op gang gebracht.

In Friesland is zaterdag zelfs al op natuurijs geschaatst. In de Rijperkerkerpolder vlakbij Leeuwarden was het kassa voor drie 70-plussers met schaatsverslaving. In Salland is het wachten op het schaatsen nog wel even nodig.

We hebben zelf ook even een rondje met de fotocamera in de omgeving van Heino gemaakt. De plaatselijke ijsbaan is inmiddels dichtgevroren (op het schaatsen moeten we nog even wachten), we troffen een paard met een ijsbaard, zelfs de bergingsvijver voor het Wooldhuis is grootendeels dichtgevroren en in Heino-Zuid zagen we twee compleet nieuwe vormen sleetje rijden.

Twee jongens hadden met een touw de slee achter een fiets geknoopt. Hoewel het voor degene op de fiets glibberen en glijden was op de ongestrooide straten van de woonwijk, had de jongen achter op de grootste lol.

Over het Wilgeroosje reed zelfs een auto met een trein van wel zeven sleetjes erachter (onze fotograaf was helaas niet snel genoeg met zijn camera).

Heerlijk. Winter. Wij gaan nu in een pan snert roeren. Eet smakelijk!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.