werknemers c1000 staken voor collega

Een aantal werknemers van het distributiecentrum van C1000 aan de Kotterstraat in Raalte heeft donderdag het werk neergelegd om hun collega te ondersteunen. Een chauffeur van de C1000 reed een poosje geleden tegen een viaduct omdat hij deze te hoog had ingeschat. De C1000 wil de schade van een paar duizend euro verhalen op de chauffeur. De werknemers zijn het daar niet mee eens.

“De chauffeur scheidde ongeveer een jaar geleden van zijn vrouw”, vertelt Marcel Spenkelink, één van de stakende werknemers. “De chauffeur kreeg de volledige zorg van de kinderen op zijn dak. Onze collega heeft vervolgens bij meerdere afdelingen aangegeven dat hij het niet verantwoord vond om te blijven rijden. Hij vroeg daarom om een plek op het kantoor.”

De chauffeur was volgens de directie te duur voor een dergelijke functie en moest daarom gewoon gaan rijden. Ook bij een andere afdeling hoorde hij dat hij geschikt was om te rijden en dat gewoon moest doen. “Maar degene die hem dit vertelde, was hier niet toe bevoegd”, zegt Spenkelink.

De chauffeur reed vervolgens in de buurt van Zwolle onder een viaduct. “Er waren wel aanwijzingen dat het viaduct te klein was, maar door zijn situatie heeft hij die waarschijnlijk niet gezien. C1000 wil nu de schade op hem verhalen. En de kosten van alleen al de oplegger liggen op 5000 euro.” Marcel en zijn collega’s willen dat alle aanklachten van tafel worden gehaald.

Update: De staking is een paar uur later gestopt, nadat de directie toe had gezegd in overleg te treden met de chauffeurs. In overleg met de vakbondsvertegenwoordiger werd besloten het werk te hervatten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.