weerbaarheidstrainingen groep 5 tot en met 8

Weerbaarheidstraining groep 5 en 6

Voor kinderen uit groep 5 en 6 van het basisonderwijs start op donderdag 31 januari een weerbaarheidstraining. Dit keer worden de lessen in de speelzaal van de Prins Willem Alexanderschool in Olst gegeven. Het doel van de weerbaarheids training is, door middel van sport, spel en psycho fysieke oefeningen, de weerbaarheid van kinderen te vergroten in situaties waarin sprake is van machtsmisbruik in de vorm van ruzies, pesterijen, geweld en intimiderend gedrag.

De lessen voor jongens en meiden uit groep 5 zijn op donderdag van 16.00 tot 17.00 uur. Die voor kinderen uit groep 6 zijn op donderdag van 17.15 tot 18.15 uur. De groepen zijn gemengd en bestaan uit maximaal tien kinderen. De training bestaat uit acht lessen van een uur, een ouderavond en een individueel oudereindgesprek. De eigen bijdrage voor de gehele training is 75 euro.

Tijdens de lessen worden de volgende onderwerpen behandeld: stevig staan, eigen kracht, gevoelens herkennen; ja gevoel, nee gevoel en twijfel gevoel, trots zijn op jezelf en complimenten geven, pesten; met aandacht voor sociale media en digitaal pesten, hulp vragen en problemen oplossen, grenzen aangeven en lichaamstaal en samenwerken.

Weerbaarheidtraining groep 7 en 8

Bij Landstede Welzijn Olst-Wijhe gaat vanaf maandag 14 januari de training weer van start. Er is een aparte groep voor jongens en voor meiden. De meidengroep is van 16.00 tot 17.00 uur en de jongensgroep is van 17.15 tot 18.15 uur. De cursus bestaat uit elf lessen, één ouderavond, een afsluitende ouder- en kind les en een oudereindgesprek. De training wordt gegeven in het SPOC aan de Lange Slagen in Wijhe. De eigen bijdrage voor de cursus is 75 euro.

Pesten, groepjes die elkaar afzeiken of ruzies; in groep 7 en 8 gaat het er soms best heftig aan toe. Niet zo gek dus dat je je dan knap onzeker kunt voelen. De één wordt daardoor verlegen, de ander doet juist stoer. Deze cursus helpt je af te vragen wat je zelf wilt en dat ook duidelijk te maken aan anderen. En zelfs als het op vechten aankomt, weet jij hoe je je moet verdedigen.

Tijdens de lessen worden de volgende onderwerpen behandeld: trots zijn op jezelf, stevig staan, gevoelens, leren luisteren naar lichaamstaal en intuïtie, eigen grenzen leren kennen en stellen, jezelf kunnen verdedigen, hulp vragen, pesten en omgaan met pesten,. Je kunnen onttrekken aan groepsdruk en je eigen weg gaan, fysieke en mentale kracht; plankje doorslaan

De weerbaarheidstrainingen worden gegeven door Joera Musschenga, weerbaarheidsdocent bij Trainersgroep Weerbaarheid Nederland. Kijk voor meer info op staging2.weerbaarheidstrainingen.nl

Voor vragen en opgave kun je contact opnemen met Landstede Welzijn Olst-Wijhe via 0570-562529 of welzijnolstwijhe@landstede.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.