vertraging door nieuwe dienstregeling

Wim H. (@WimH) liet ons via Twitter weten dat overstappers uit Raalte vanaf 9 december in Zwolle slechts 3 minuten hebben om de trein naar Schiphol te halen. Hij voegt daar aan toe dat de trein uit Nijverdal richting Zwolle – die de reizigers uit Raalte dienen te nemen – zelden op tijd rijdt, waardoor de aansluitende trein naar Schiphol wel heel lastig te halen wordt.

Waar nu nog langer gewacht moet worden op station Zwolle voor de overstap, wordt dit nu dus verminderd naar 3 minuten. Op zich een leuke manier van tijdwinst zou je zeggen, maar wanneer het gros van de keren de aansluiting wordt gemist door deze geringe overstaptijd, levert het voor de reizigers niets op.

Wim H. doet dan ook via Twitter een oproep aan de reizigers: “Oproep aan passagiers uit Raalte/Heino die getroffen worden door de #NS dienstregeling: klaag bij de NS 0900-202-11-63.”

Met het oog op de aansluiting vanuit Wijhe, is er wél rekening gehouden met de overstaptijd van de reizigers. Nouja, of de verandering echt veel nut heeft, is maar de vraag. Waar voorheen de overstaptijd voor de trein richting Schiphol 3 minuten bedroeg, is dit met ingang van de nieuwe dienstregeling met maar liefst één hele minuut verlengd. Iets minder hard rennen dus.

Ben jij ook bang hinder te ondervinden aan de nieuwe regeling in de regio? Bijvoorbeeld een bus die niet goed aansluit op de trein? Laat het ons weten via Twitter (@SallandCentraal) of mail naar redactie@sallandcentraal.nl Een reactie onder dit artikel is natuurlijk ook een goede manier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.