verbouw elckerlyc start in januari

Bouwbedrijf Jansman uit Luttenberg start op 7 januari met de werkzaamheden rondom de vernieuwbouw van gemeenschapscentrum Elckerlyc in Luttenberg. Het bestuur van Stichting Gemeenschapscentrum Elckerlyc is erg verheugd dat de schop nu eindelijk de grond in gaat en dat voornamelijk plaatselijke bedrijven hierbij betrokken zijn. Technische installaties en sanitair worden aangelegd door Installround.

Hoofdaannemer is dus bouwbedrijf Jansman, maar waar mogelijk voeren vrijwilligers een deel van de werkzaamheden uit. Er hebben zich in totaal meer dan 125 vrijwilligers aangemeld om de handen uit de mouwen te steken. In afstemming met de aannemer zal er een beroep op deze mensen gedaan worden. Maandag 14 januari is er een bijeenkomst voor alle vrijwilligers, waarin uit de doeken wordt gedaan hoe de bouw zal gaan verlopen en wat er van de vrijwilligers kan worden gevraagd.

De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels van start gegaan, zoals het afbreken van een buitenberging en het verwijderen van bestrating en planten. Als alles volgens planning verloopt, zijn de werkzaamheden voor de zomervakantie afgerond, waarna in september het vernieuwde Elckerlyc in gebruik kan worden genomen. Dan zullen onder andere muziekvereniging de Bergklanken en accordeonvereniging Accordeola hun intrek nemen in de nieuw te bouwen muziekruimte. Deze ruimte is akoestisch zo ingericht dat overige gebruikers geen last hebben van de decibels die geproduceerd worden.

Momenteel biedt Elckerlyc onder andere onderdak aan Jeugdgroep Aksie, toneelvereniging Luto, motorclub The Caveriders, het Kinderwerk, het Ouderenwerk en de Schildersclub. Ook vinden er tal van activiteiten plaats zoals bingo’s, dansavonden, concerten, vergaderingen en kinderfeestjes.

Waarschijnlijk zullen de huidige gebruikers enige overlast van de bouwwerkzaamheden ondervinden, maar in goed overleg wordt er voor een passende oplossing gezorgd. In het kader van duurzaamheid wordt er een groot aantal zonnepanelen op het dak geplaatst, waarmee elektriciteit kan worden opgewekt. Deze wordt onder andere gebruikt om de warmtepomp van energie te voorzien, die warmte uit grondwater gaat halen. Deze warmte wordt weer benut voor het opwarmen van de vloerverwarming. Op deze wijze hoopt het bestuur de almaar stijgende energierekening flink naar beneden te kunnen brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.