tweede sallandse tweetup groot succes

De eerstvolgende ’tweetup’ van de Sallandse twitteraars zal in Heino worden gehouden. Wanneer en waar deze derde tweetup plaatsvindt is nog onbekend, de aankondiging volgt weer op Twitter. Zo’n tweetup wordt spontaan georganiseerd op het sociale netwerk. Iemand lanceert een idee en als er belangstelling is, worden plaats en tijd vastgesteld. Daarna moet je gewoon maar afwachten wie er komt opdagen. Inmiddels zijn er al twee tweetups succesvol georganiseerd.

Door Sallandse twitteraars werd donderdag 29 november de tweede tweetup gehouden. De initiatiefnemers voor #twalland, zoals de Sallandse tweetup werd genoemd op Twitter, waren Hans Lenderink en John Ruiter. Hans lanceerde het idee om bijeen te komen in De Gouverneur en dat werd al snel door een aantal personen overgenomen. Er bleek behoorlijk wat belangstelling te zijn, waardoor de tweets met daarin #twalland heen en weer vlogen.

Op 29 november was het zover. Om 20.00 uur druppelden de eerste mensen binnen in café De Gouverneur in Raalte. Voor velen was het een eerste live kennismaking met mensen die ze alleen kenden via het sociale netwerk. Om te testen of wel iedereen uit Salland kwam, werd een toepasselijk spel gespeeld: Bierviltje op, bierviltje af. Voor het spel was diepgaande kennis vereist van de regio. Zo was één van de vragen wie Aver Heino had gekocht (bierviltje op: Henk Aa, bierviltje af: Henk B). Hierin werd onomstotelijk bewezen dat de deelnemers werkelijk Sallanders waren.

In de loop van de avond was het in De Gouverneur een komen en gaan van zo’n vijfentwintig twitteraars uit alle windstreken van Salland. Een groot succes dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.