topdrukte bij opening starbucks deventer

Het leeft in Deventer. De nieuwe Starbucks. Eindelijk was hij er dan, na lange tijd van speculatie werd het halverwege september van dit jaar bekend dat de koffieketen zich dan toch echt zou vestigen in Deventer, bij het Centraal Station op de plaats waar voorheen de fietsenstalling zat. Eddy Dibbink, Storemanager Starbucks Deventer, gaf in de korte toespraak voorafgaand aan de opening zelfs aan zijn fiets daar vroeger nog gestald te hebben. De massa werd bedankt voor de aanwezigheid en het symbolische rode lint werd doorgeknipt, waarmee de opening officieel was.

De eerste bezoeker was natuurlijk ‘die jongen met dat krukje’. Jeroen kwam speciaal uit Kampen naar Deventer gereisd voor de opening. “Voorheen was voor mij de dichtstbijzijnde Starbucks in Utrecht, nu dus in Deventer. Ik haal straks een heerlijke Caramel Macchiato en een Americano en dan ga ik weer terug.” Waarom hij ruim twee uur vóór de opening al aanwezig was? “Ik wou gewoon de eerste zijn en dacht al dat niemand zo gek als ik zou zijn”, lacht hij. Starbucks heeft iets speciaals en Jeroen weet precies wat dat is: “Het is niet gewoon een bakje koffie, ze maken het persoonlijk hier.” Hij doelt hiermee op de grote keuze uit smaken en een beker met je eigen naam erop. “En het zijn allemaal Fair Trade producten, ook niet geheel onbelangrijk.”

Naast Jeroen uit Kampen, waren er meer bezoekers die niet uit Deventer kwamen of er zelfs niet hoefden te zijn. Wierden, Eerbeek, Zutphen, Hengelo, studenten met een tussenuur, ouderen met een vrije dag of spijbelende jongeren, allemaal waren ze vertegenwoordigd. De gratis mok voor de eerste 50 klanten was natuurlijk een extra motivatie om aan te sluiten in de rij.

De nieuwe Starbucks is gevestigd aan het stationsplein, naast het eveneens recentelijk geopende cafetaria. Op maandag tot en met woensdag is hij open van 6.30 tot 20.00 uur, op donderdag en vrijdag is dit van 6.30 tot 21.30 uur, op zaterdag van 9.00 tot 19.00 uur en op zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

De volledige, 36 foto’s tellende fotoreportage is hier te bekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.