tijdelijk nieuw decor voor pastoor verweij

Pastoor Verweij staat de komende dagen voor een bijzondere achtergrond. Niet basiliek de Heilige Kruisverheffing staat in de steigers, maar de steigers staan in de basiliek. De verlichting in de kerk wordt namelijk vervangen.

Om Installatiebureau Ellenbroek in de gelegenheid te stellen de nieuwe armaturen aan te brengen, zijn bijna tot aan het plafond reikende steigers opgebouwd waarop de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als eerste is het priesterkoor aan de beurt. Hier worden alle hanglampen en spots vervangen door nieuwe LED-verlichting. Begin januari komt de rest van de kerk in twee etappes aan bod. Eerst het linker gedeelte, daarna het rechter deel.

Het vervangen van de verlichting is niet alleen vanuit praktisch oogpunt noodzakelijk, het levert ook nog eens een aanzienlijke kostenbesparing op. Noodzakelijk omdat de gloeilampen die voor de oude armaturen gebruikt werden, niet meer gefabriceerd worden en daarom niet meer verkrijgbaar zijn. De nieuwe led-verlichting is aanzienlijk zuiniger: de lampen verbruiken slechts 25 procent van wat de oude lampen verbruikten. Dat levert een forse besparing op de energierekening op, wat goed past in het streven de kosten van de parochie zo beperkt mogelijk te houden. De investering die met de vervanging gemoeid is, zal binnen redelijke termijn terug verdiend kunnen worden.

Naast mooier licht is er nog een ander voordeel: de lampen gaan veel langer mee en hoeven minder vaak vervangen te worden, wat telkens een behoorlijke klus is. Vrijdagavond zijn de steigers weer verdwenen, tenminste, tot begin januari.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.