Home / archiefcentraal / temmink van raalter rioolsoap failliet

temmink van raalter rioolsoap failliet

Temmink Infra en Milieu BV uit Oldenzaal is failliet. Maandag doet het Oldenzaalse bedrijf de deuren niet meer open. 120 Mensen komen op straat te staan. Temmink is in Salland bekend vanwege de rioolsoap.

Raalte had de aanleg van rioolwerk in het buitengebied Europees aanbesteed, maar gaf de klus niet aan de goedkoopste inschrijver Temmink. Temmink stapte vervolgens naar de rechter, waar hij in 2010, zes jaar na aanbesteding, ook in hoger beroep gelijk kreeg. De klus was toen al lang uitgevoerd door het duurdere bedrijf KWS Infra. Wat overbleef was de geleden schade af te kopen. Raalte legde een schadevergoeding van 350.000 euro op tafel. Dat heette toen een schikking om langdurige schadeprocedures te voorkomen. Maar Temmink was er vast dik tevreden mee. Want de hele klus had het bedrijf 5 miljoen op moeten leveren en dan hadden ze er voor aan het ewerk gemoeten. Temmink schreef voor 4,5 miljoen in. Raalte gaf de klus aan KWS die 6,1 miljoen vroeg.

Lees ook

Bijplaatsen korhoenders op de Sallandse Heuvelrug gaat door

ZWOLLE – In totaal gaat het 300.000 euro kosten: Staatsbosbeheer mag de komende vijf jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.