sponsors marienberg in grolschfabriek en veste

Ruim vijftig sponsors melden zich vrijdagmiddag 14 december bij Café-Restaurant ‘Den Mariënberger’ voor het jaarlijks sponsoruitje van de roodzwarten. Het beproefde maar tevens zeer succesvolle recept werd wederom uit de keukenla gevist. Vorig seizoen werd het titanenduel tussen de beide kemphanen, FC Twente en Heracles, ook bezocht. De reacties waren destijds zeer positief en de enthousiaste sponsorcommissie van de Westerparkbewoners merkten al vrij snel dat de combinatie van een wedstrijd bezoeken, wat biertjes uut het Oosten en lekkere happerij met stip op nummer 1 stond.

Na de koffie bij Binnenmars werd er koers gezet richting Enschede. Eerst stond er een bezoek bij de Grolsch Fabrieken op het programma. Sinds 1995 mag Grolsch zich Koninklijk noemen en de meeste sponsors voelden zich als een vis in het bekende spraakwater.

Na een interessante rondleiding van bijna twee kilometer door onze gastvrouwen Willemijn en Roos was de ‘productconfrontatie’ een feit. Diverse soorten bieren waren verkrijgbaar aan de tap, met een schuimkraag van twee vingers ging het gerstenat als een mooie aanval van het vlaggenschip door de dorstige kelen. Want na het zien hoe Grolsch al sinds 1615 ons bier brouwt liep het water de sponsors inmiddels door de mond.

Rond de klok van zes uur verhuisde het gezelschap naar de Grolsch Veste om het duel FC Twente-Heracles met eigen ogen te aanschouwen. In het stadion van de Tukkers stond een uitstekend warm- en koud buffet klaar voor de gulle gevers van voetbalvereniging Mariënberg die de roodzwarten echt niet kan missen. Met de kerstsingle van Enorm uit de speakers liep de aanval op alle lekkernijen gesmeerd.

Onder het vorkje prikken was de tijd en ruimte optimaal daar om met elkaar van gedachten te wisselen, te netwerken of gewoon slap ouwehoeren over de voetbal en andere zaken wat ons zo op een verlate vrijdagmiddag misschien bezighoudt.

Om precies acht uur trapten de tweeëntwintig spelers onder leiding van scheidsrechter Eric Braamhaar af voor een regenachtig duel. Heracles nam brutaal de voorsprong maar de thuisploeg herstelde zich snel. Kwam in de tweede helft op voorsprong waarna de spelers uit Almelo op hun beurt de schade rap repareerden. Met een geur van buitenspel schoot de voormalige spits van Inter Milan Twente uiteindelijke naar de 3-2 overwinning.

Hierna pakten wij gezamenlijk nog een biertje, wijntje of wat frisjes met gemengd bittergarnituur in de Grolsch Veste. Het afzakkertje kon tegen middernacht worden genomen in Café Mans op de vertrouwde thuisbasis Mariënberg. Kan mij sterk vergissen maar volgend seizoen zal een dergelijk sponsoruitje hoogstwaarschijnlijk met een mix van dezelfde ingrediënten weer op het smaakvolle sponsormenu staan.

Namens alle sponsoren wil ik de sponsorcommissie van harte bedanken voor een perfect georganiseerde dag. Zoals gezegd, zekers voor herhaling vatbaar. Vakmanschap is Meesterschap, Grolsch doet het al vanaf 1615. Mainbarg volgt het goede voorbeeld sinds 1945.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.