sponsorloop carmel college voor goed doel

Leerlingen en docenten van het vmbo van Carmel College Salland gaan op 21 december lopen voor een goed doel in Kenia en Nepal. Ruim 1400 leerlingen en medewerkers doen mee aan de sponsorloop. Het ingezamelde geld wordt concreet besteed aan goede voorzieningen en beter onderwijs voor jongeren in Nepal en Kenia, niets blijft aan de strijkstok hangen.

Eind februari 2013 vertrekken 28 derdeklassers van het vmbo en Praktijkonderwijs voor twee weken naar Nepal en Kenia om het land, de cultuur en leeftijdsgenoten te leren kennen. Zij gaan daar hun grenzen verleggen door onder andere een trekking en een bergtocht te maken, contact te zoeken met de lokale leeftijdsgenoten en te ervaren hoe het leven in een ander deel van de wereld eruitziet. Het ingezamelde geld wordt volledig uitgegeven aan concrete verbeteringen voor de jongeren daar.

Nepal

In samenwerking met de stichting Maya gaan de leerlingen uit Salland naar het dorp Serachour in Nepal. De opbrengst van de sponsorloop wordt in dit dorp besteed aan het mogelijk maken van onderwijs voor zoveel mogelijk leerlingen in het dorp, leermiddelen, materialen voor het opknappen van woonhuizen, het bouwen van een biogasinstallatie, basismaterialen voor de gezondheidszorg (in het dorp is niets aanwezig, men moet 2 uur lopen om bij een hulppost te komen) en een beamer voor de school.

Kenia

In Kenia bezoeken de Carmel-leerlingen de Oasisschool in de plaats Sultan Hamud. Dit is een kostschool voor meisjes. De meeste leerlingen zijn wees of komen uit een éénoudergezin waarbij de familie onvoldoende middelen heeft om onderwijs te betalen. De opbrengst van de sponsorloop heeft als doel zoveel mogelijk meisjes te laten studeren op de Oasisschool en om leermiddelen, muskietennetten en matrassen aan te schaffen.

Kortom, de leerlingen hopen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor al deze goede doelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.