spelcomputer voor ouderen bij zorggroep raalte

Op alle locaties van Zorggroep Raalte – Stevenskamp, Swaenewoerd, Angeli Custodes, Maria-Oord en Brugstede – wordt in de week van 7 januari de Brain Trainer in gebruik genomen. De Brain Trainer is een spelcomputer die een verfrissende impuls kan geven aan ouderen die zich in hun eigen wereld dreigen terug te trekken. Het biedt een actieve uitstraling naar medebewoners, familie, personeel en vrijwilligers en kan leiden tot meer lichaamsbeweging en geestelijke activiteit.

De spelcomputer is eenvoudig te bedienen voor ouderen en activeert door middel van spelletjes de geheugenfuncties. Dit zorgt voor veel positiviteit onder de senioren. Training en spel bieden samen een leuke vorm van ontspanning. Het eenvoudig te bedienen touchscreen nodigt uit tot zelfstandig gebruik door ouderen, waardoor ook spelenderwijs een beroep op de oog-handcoördinatie kan worden gedaan.

Zorggroep Raalte heeft zich dit jaar ingespannen om voor alle locaties een Brain Trainer aan te schaffen. “Met de Brain Trainer zetten wij moderne technologie in voor senioren in Salland”, aldus de zorggroep.

De Brain Trainer wordt op maandag 7 januari tussen 14.30 en 16.00 uur feestelijk in gebruik genomen op Stevenskamp in Heeten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.