spectaculaire start protos weering toernooi

De organisatie is uiterst tevreden over het verloop van de voorronde. Uitpuilende sporthallen, spannende ontknopingen en een gezellige sfeer kenmerkten de uitstekend verlopen voorronde.

De enige finalist van vorig jaar, die geen eerste in de poule werd, was verrassend genoeg HODO. Het verrassend sterk voor de dag komende Hollandscheveld versloeg in een hectische wedstrijd HODO en sinds lange tijd werd HODO geen poulewinnaar in de voorronde, maar Hollandscheveld. In het onderlinge duel tussen beide ploegen uit Hollandscheveld won de zaterdagclub met 3-1 en pakte HODO zoveel tijdstraffen, dat er op een gegeven moment nog maar weinig HODO-spelers op het veld stonden.

HZVV werd wel eerste, maar werd lastig gevallen door Emmen, dat evenveel punten vergaarde, maar de Hoogeveners hadden een veel beter doelsaldo. Titelverdediger Hoogeveen kende in sporthal Angelslo in Emmen weinig problemen en won alle wedstrijden. Guido ten Cate scoorde er lustig op los en werd samen met Stef Wubbema van Raptim topscorer met elk tien treffers.

De Meet in Hardenberg was op een gegeven moment zo vol dat supporters niet meer toegelaten konden worden. Enkele supporters vertrokken vervolgens naar De Beek in Hardenberg waar nog wel plaats was. HHC begon met een gelijkspel tegen het sterke EMMS, maar verloor daarna geen punt meer. EMMS kwam sterk voor de dag en werd knap tweede. In De Beek was Marienberg oppermachtig met Drienerlo als goede tweede.

In Gramsbergen viel de goede prestatie van Kloosterhaar op, dat eerste werd met topscorer Derian Reinders, die negen keer scoorde. Nieuw Buinen was in Emmercompascuum haar tegenstanders de baas en werd overtuigend eerste. In Ommen werd OZC zoals verwacht winnaar, maar verrassend was de goede prestatie van derdeklasser Hector uit Goor, dat knap tweede werd voor eersteklasser DOS ’37, dat verrassend uitgeschakeld werd. In Westerbork werd De Weide eerste, maar de goede tweede plaats voor Witteveense Boys was verrassend. Nieuweling Rolder Boys gaf in Borger direct haar visitekaartje af en won alle wedstrijden.

In Dedemsvaart maakte hoofdklasser MSC haar titelaspiraties waar en bleef zonder puntverlies. Noordscheschut begon in Hoogeveen met een gelijkspel tegen Vitesse ’63, maar kwam daarna op stoom en werd eerste voor Bergentheim. In de laatste wedstrijd tussen beide clubs was het ongemeen spannend, waarbij Noordscheschut nipt won. Nick Koster scoorde negen keer. In deze poule viel ook de grootste uitslag te noteren. Noordscheschut kende geen medelijden met VCG: 11-0. Drienerlo verpletterde SVV ‘56 met 10-1 en Angelslo versloeg Seta met dezelfde cijfers. Wedstrijden met dubbele cijfers zijn wel eens vaker voorgekomen en dat viel deze editie dus mee. Erica, dat vorig jaar de finale niet haalde, scoorde er lustig op los en had het grootste positieve saldo van + 30.

Germanicus, Dalen, Titan, Achilles 1894, Klazienaveen en ZZVV eindigden, zoals verwacht ook als eerste in hun poule. ZZVV maakte in Zuidwolde een goede indruk en had weinig moeite met plaatsgenoot Zuidwolde, dat stroef begon, maar zich sterk terugknokte en alsnog na twee nederlagen de kwartfinale haalde. Zondag tweedeklasser Dieze West, dat op het laatste moment het afgevallen SVI verving, begon goed met een zege, maar haalde de volgende ronde uiteindelijk niet.

Op donderdag 27 december gaat het Protos-Weering-zaalvoetbaltoernooi verder met de kwartfinale, die in tien hallen gespeeld gaat worden. Er wordt gespeeld vanaf 18.00 uur. De poule-indeling voor de kwartfinale luidt als volgt:

Angelslo Emmen: Hoogeveen, HHC, Borger zat., Ter Apel ’96 en Raptim.

Dedemsvaart: Nieuw Buinen, MSC, EMMS, Gramsbergen, Vitesse ‘63.

Hoogeveen: Noordscheschut, Rolder Boys, Fit Boys, HODO, Twedo zon.

Dalen: Dalen, SVBO zat., Hollandscheveld, DZOH, Hardenberg ’85.

Zwartemeer: HZVV, Klazienaveen, SVBO zon., CEC, Sleen zon.

De Beek Hardenberg: Marienberg, Germanicus zon., Hector, Dedemsvaart, Elim.

Esdal Emmen: Drenthina, ZZVV, CSVC, Witteveense Boys, Angelslo.

Nieuw Weerdinge: Titan, Erica, Bargeres, Mussel, Emmen.

Ommen: OZC, Kloosterhaar, Bergentheim, Drienerlo, Beilen.

Westerbork: Valthermond, ZBC, De Weide, Zuidwolde, Achilles 1894.

De nummers een en twee en de vijf beste nummers drie gaan over naar de halve finale op zaterdag 29 december vanaf 17.30 uur. De halve finale vindt dan in vijf hallen plaats, namelijk: Angelslo Emmen, Dedemsvaart, Dalen, Hoogeveen, Zwartemeer. De nummers een plaatsen zich voor de finale op zaterdag 5 januari in sporthal Angelslo. De nummers twee krijgen via de tussenronde op woensdag 2 januari in Angelslo de kans zich als zesde en laatste te plaatsen voor de finale.

geschreven door Reinier de Boer

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.