ruim 55 dozen bij obalo schoenendozenactie

Obalo remedial teaching en orthopedagogiek uit Raalte bestaat dit schooljaar 10 jaar. Daar werd onder meer aandacht aan geschonken door een schoenendozenactie, waarbij leerlingen van Obalo een schoenendoos konden vullen voor een kind in een armer land. Het doel was 45 dozen te kunnen inleveren bij Edukans, maar het zijn er ruim 55 geworden.

Alle Obalo-leerlingen hebben een klein cadeautje gekregen, maar zijn ook opgeroepen een schoenendoos te vullen. De betrokkenheid van de kinderen was groot: veel kinderen waren enthousiast en begonnen er meteen aan. Er waren enkele ‘spelregels’ vanuit Edukans. Zo mocht er geen speelgoedslang of oorlogsspeelgoed in de doos. Ook was speelgoed in de vorm van een varkentje niet toegestaan uit respect voor de levensovertuiging in de betreffende landen. Maar dat was geen enkele belemmering voor de kinderen en hun ouders. De dozen zijn prachtig ingepakt en versierd en ook aan de inhoud is veel aandacht besteed.

De schoenendozen worden nu eerst door de medewerkers van Obalo nagekeken en dozen die misschien toch wat leger zijn worden aangevuld. Daarna worden ze naar een verwerkingscentrum van Edukans gebracht. Die organisatie zorgt er dan voor dat de dozen naar kinderen worden gebracht in landen als Irak, Ghana, Kenia en Albanië. Als het mailadres is ingevuld, krijgen de kinderen van Obalo over een poosje zelfs te horen in welk land hun schoenendoos is terechtgekomen. Obalo betaalt de verzendkosten van deze dozen. Er zijn ook extra donaties van ouders geweest, waardoor zelfs een bescheiden extra bedrag naar Edukans zal worden overgemaakt. Daarnaast is Obalo gestart met het sponsoren van een school in Oeganda.

Obalo is in 10 jaar uitgegroeid tot een praktijk voor remedial teaching en orthopedagogiek, die een heel pakket aan deskundige psychologische hulpverlening en advies biedt aan kinderen, ouders en scholen. “De kinderen die wij helpen, hebben het niet altijd even makkelijk, omdat het leren of het omgaan met andere kinderen wat moeilijker voor hen is, “ vertelt Elvira Rouwenhorst van Obalo. “Maar we hebben hier allemaal wel een dak boven ons hoofd, goede scholen, genoeg te eten en veel speelgoed. Daarom is het goed en fijn als we een beetje delen met kinderen in landen waar de kinderen het wat dat betreft zwaar hebben”.

Meer informatie over de schoenendozenactie en Edukans is te vinden op staging2.edukans.nl en meer informatie over Obalo op staging2.obalo.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.