rondleiders dagjes duurzaam dorp gezocht

Vereniging Aardehuis gaat samen met de VVV en Stichting Kulturhus Olst-Wijhe vanaf 2013 ‘Dagjes Duurzaam Dorp’ aanbieden en hiervoor wordt gezocht naar gastheren/vrouwen en rondleiders. Als winnaar van de verkiezing Duurzaam Dorp 2011 van de Provincie Overijssel en met de start van de bouw van de Aardehuizen is de gemeente Olst-Wijhe in trek om te bezoeken. Dat merkt de Vereniging Aardehuis, die steeds meer verzoeken krijgt om het bouwterrein van de Aardehuizen te bezoeken.

Een Dagje Duurzaam Dorp bestaat uit verschillende componenten. Zo wordt er in het Holstohus een lezing gegeven, kan men per ‘recyclefiets’ of Toek Toek naar het bouwterrein van de Aardehuizen en het dagdeel afsluiten met een Duurzame Lunch. Voor iedere groep wordt het programma op maat aangeboden. Belangstellenden zijn onder andere gemeentes, woningbouwcorporaties, verenigingen die zich met duurzaamheid bezig houden en studenten bouwkunde. Om het Dagje (dagdeel) goed te laten verlopen zoekt Stichting Kulturhus mensen die het leuk vinden om de groep te begeleiden. Dit bestaat uit de ontvangst in het Holstohus, de begeleiding naar de zaal, eventueel het regelen van de fietsen, meegaan naar de bouwplaats van de Aardehuizen, begeleiding terug naar het Holstohus en mee lunchen. De gastheren/vrouwen worden ingewerkt door medewerkers van de VVV en Stichting Kulturhus.

Daarnaast zoeken de organisaties ook rondleiders die op de bouwplaats het verhaal van de Aardehuizen kunnen vertellen. Uiteraard krijgen deze rondleiders een uitgebreide scholing vooraf, zodat zij goed op de hoogte zijn van de hele gang van zaken (zowel over de technische kant van het bouwen, maar ook over de organisatie erom heen). De tijden van de werkzaamheden kunnen in overleg afgesproken worden. Ook kun je zelf aangeven hoeveel tijd je aan het vrijwilligerswerk wilt besteden.

Heb je interesse in het gastheer/vrouw schap of vragen hierover? Neem dan contact op met Karin Köster van Stichting Kulturhus (k.koster@kulturhusolstwijhe.nl of 0570 683923). Belangstelling voor de functie van rondleider of wil je daar wat meer over weten? Neem dan contact op met Karin de Gorter van Vereniging Aardehuis (vacature@aardehuis.nl of 0570-769076).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.