riek ruitenberg ontvangt veer van provincie

Ze was gevraagd om medewerking te verlenen aan een korte film over vrijwilligerswerk en Riek Ruitenberg had daar van tevoren van harte mee ingestemd. Groot was haar verrassing dan ook dat ze aan het einde van de opnames werd verrast op een geste van de provincie Overijssel. Ze kreeg een beeldje van een veer (voor op de hoed van de vrijwilliger) om haar te danken voor al haar vrijwilligerswerk in de afgelopen jaren.

De opnames vonden plaats in het Infocentrum IJssel in Den Nul, één van de locaties waar Riek Ruitenberg uit Windesheim actief is als vrijwilliger. De beelden worden gebruikt voor een korte film over vrijwilligerswerk. De film betekent het sluitstuk van ‘Alles begint vrijwillig’, een 3-jarige promotiecampagne voor vrijwilligerswerk. Het initiatief van de campagne komt van de provincie Overijssel.

Samen met Deventer was Olst-Wijhe de eerste gemeente in Overijssel waar opnames werden gemaakt. In de maanden december, januari en februari zullen nog 24 gemeenten met een vrijwilligerssteunpunt worden bezocht. Aan de hand van straatinterviews wordt mensen gevraagd naar hun ervaringen met vrijwilligerswerk en telkens wordt een bezoek gebracht aan minimaal één locatie waar op dat moment een vrijwilliger actief is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.