renyaan wint darttoernooi marienheem

Vanaf 13.00 uur werden zoals gebruikelijk de poulewedstrijden gespeeld. Kevin Voornhout, de jeugdige speler uit Groningen won verrassend van de huidige wereldkampioen Christiaan Kist, die met het bezetten van de tweede plaats in de poule wel gewoon doorging naar de latere winnaarsronde en het haalde tot de halve finale. Jan Dekker, die net als Christiaan Kist volgende week weer afreist naar Engeland om daar mee te doen aan de Lakeside, had het moeilijk in de poulefase. Hij won zijn wedstrijden met 3-2 en mocht niet klagen. Hij strandde uiteindelijk in de halve finale.

Plaatselijke darter Jos te Wierik zorgde voor een sensatie door de winnaar van vorig jaar, Frans van de Weijt met 3-1 te verslaan. Ron Meulenkamp bereikte de finale door winst op onder andere Guido van Raalte – die vijf matchdarts miste – en Jeffrey Bekema. Bij de laatste acht won Ron, na met 3-0 achter te hebben gestaan, met 4-3 van Jan Dekker. In de halve finale versloeg hij vervolgens Christiaan Kist met 5-4.

Renyaan kreeg de overwinning dit jaar zeker niet cadeau. Bij de laatste zestien overleefde hij een aantal matchdarts tegen Patrick van Langen uit Wijhe en ook bij de laatste acht ontsnapte hij aan een nederlaag. Hier was het Bennie Gerrits die een aantal matchdarts onbenut liet. In de halve finale won Salmon overtuigend met 5-3 van Jelle Klaasen.

In de finale op het podium nam hij een 3-0 voorsprong op Meulenkamp en bouwde deze verder uit naar 5-3 om vervolgens te winnen met 6-4. De geldprijs van 750 euro mocht hij vervolgens meenemen naar Groningen.

Rob Groten uit Wijhe gooide met 170 de hoogste finish van de dag. Jamie Dijk uit Zwolle is winnaar geworden van de verliezersronde en won daarmee 150 euro. Het is Harrie Jansman, Niek Rijssemus en Els van de Vegt wederom gelukt om een prima, gezellig en sterk toernooi neer te zetten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.