raalte schittert door starlight uit heino

Het centrum van Dalfsen maakte vorig jaar tijdens de feestdagen goede sier met hun prachtige nieuwe sfeerverlichting. Een staaltje vakwerk van topleverancier Starlight uit Heino. Eigenaar Willy Marsman was weliswaar erg trots op het resultaat, maar droomde stiekem van een vervolg in zijn geliefde Raalte. In het decembermagazine van SZ vorig jaar, ging al voorzichtig een open sollicitatie uit naar zijn geboortedorp. Het afgelopen jaar werden de onderhandelingen voortgezet en inmiddels kan het niemand ontgaan zijn dat het Raalter winkelhart er deze donkere dagen letterlijk schitterend uitziet!

Starlight is al sinds 1983 leverancier van feestverlichting en sfeerverlichting voor winkelcentra en andere winkelomgevingen. In de afgelopen 30 jaar heeft het bedrijf uit Heino talloze winkelstraten, warenhuizen, winkels en (overdekte) winkelcentra in Nederland voorzien van feestelijke sfeerverlichting gedurende de gezelligste maanden van het jaar. Tot de productgroepen behoren lichtconcepten, ornament- en boomverlichting, mini-lampproducten en LED verlichting. Deze betrekt Starlight rechtstreeks van zusterbedrijf MK Illumination, Europees marktleider in decoratieve verlichtingsconcepten. Directeur Willy Marsman: “MK zat al in 23 landen, maar had in Nederland nog geen voet aan de grond. Inmiddels via ons wel. Hierdoor kunnen wij tegen gunstige voorwaarden rechtstreeks inkopen bij de fabriek in Tsjechië.”

Hoewel Willy Marsman inmiddels een indrukwekkende klantenlijst heeft opgebouwd met de grootste en meest luxe winkelcentra in Nederland, is er maar één naam die duidelijk bovenaan staat: “Als geboren en getogen Raaltenaar wil ik natuurlijk koste wat het kost mijn verlichting hier hebben hangen. De vorige twee edities hebben we weliswaar ook mogen leveren, maar een vervolg is nooit een vanzelfsprekendheid. Het blijft telkens weer de kunst om bij elkaar te komen. Gelukkig is dit dankzij goed en veelvuldig overleg met de Raalter Ondernemers Vereniging (ROV) toch weer gelukt. De financiering kwam ook mede tot stand dankzij de participatie van partijen als de Gemeente en de Rabobank. Bij de aanschaf zit een servicecontract voor 10 jaar, waarbij de verlichting jaarlijks door ons wordt opgehangen en afgehaald, onderhouden en opgeslagen. Zo heeft men er vrijwel geen omkijken naar. Ook de bomen op het marktplein werden door Starlight omgetoverd tot prachtige sfeerelementen, waarbij het spel tussen koude- en warmwitte lichtkleuren voor een bijzonder effect zorgen. Deze verlichting heeft een zogenaamde dagwaarde, wat betekent dat het ook bij daglicht goed opvalt. Zo hebben winkeliers er veel langer plezier van. Het kopstuk op de Raalter markt is echter de enorme, door Starlight beschikbaar gestelde ‘artificial tree’. In koudwitte uitvoering met flash: Om de acht LEDjes gaat er een aan en uit, waardoor een twinkeling ontstaat. Alle elementen bestaan uit gepatenteerde, energiezuinige LED verlichting. Een zeer duurzaam product, dat een besparing oplevert van maar liefst 80%. Verder is in een aantal ornamenten ‘organic’ toegepast (een gevlochten mengsel van kunststof en hout), wat volledig recyclebaar is. Raalte heeft nu dus het meest trendy en mooiste product wat er momenteel op de markt is. En dat voor een goede prijs.”

Starlight en MK zijn niet de enige bedrijven in het pand aan de L.J. Costerstraat in Heino. Vader Willy en zoon Ruud Marsman, sinds 2011 mede-aandeelhouder in het familiebedrijf, voeren ook de directie van Technoprint (reclame en belettering) en Multilight (verlichting voor kermissen en attractieparken). Ondanks een duidelijk verschil in core business, is er onderling een duidelijke synergie tussen de bedrijven: “Technoprint bewerkt voor Starlight gesimuleerde conceptvoorstellen voor nieuwe klanten. Andersom maakt Technoprint voor bepaalde montagewerkzaamheden gebruik van personeel en equipement van Starlight. Multilight produceert veelal verlichting voor kermisattracties, waar meestal ook afbeeldingen op moeten komen. Deze worden door Technoprint met eigen apparatuur geprint op speciale 3M folie. Zo kunnen we echt een totaalpakket bieden van ontwerp, folie en verlichting. En Multilight vult met de kermis en attractieparken de activiteiten van Starlight weer goed aan, omdat beide bedrijven seizoensgebonden doelgroepen bedienen. Van buitenaf lijkt het dus misschien een vreemde combinatie, maar er is wel degelijk over nagedacht!”

Starlight Holland BV – Heino

L.J. Costerstraat 15

8141GN HEINO

T: 0572-391156

E: info@starlightholland.nl

I: staging2.starlightholland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.