problemen voor speeltuinvereniging blekkerhoek

Dit houdt in dat iedere overtreding in het vervolg gelijk staat aan een boete van 1000 euro, tot een maximum van 10.000 euro. De kans bestaat dan ook dat de vereniging aan de Ceintuurbaan in Raalte haar hekken in de toekomst moet sluiten.

Geluidsoverlast, dat is de klacht geweest van de buurtbewoner. Gerard Koolhof en bestuursleden Astrid Spoolder en Gerwin Willemsen weten van één buurman dat hij in 2011 heeft geklaagd. “Hierop hebben wij direct maatregelen genomen en de buurman zei dat hij tevreden was. Daarna hebben wij niets meer gehoord”, zegt Gerwin.

Tussen 2011 en 2012 is er uitgebreid mailcontact geweest tussen de klager en de afdeling handhaving. Daarin kwam naar voren dat er hinder werd ondervonden van muziek en dat er sprake was van parkeeroverlast. De kinderen van de klager zouden niet kunnen slapen door de geluidsoverlast. In april laat de gemeente weten dat er een handhavingstraject zal starten en in juni volgt er een mail naar de klager dat volgens de burgemeester de maat vol is. Het bestuur van Blekkerhoek geeft aan geen enkel signaal gehad te hebben tot aan het moment van de dwangsom. “Maar de gemeente zegt dat ze ons op de hoogte hebben gehouden en dat er meerder klagers zouden zijn. Daar is bij ons niets van bekend.”

Iedereen die betrokken is bij de vereniging is er behoorlijk kapot van. “Het kan toch niet zo zijn dat het hier met onze vereniging met zo’n 500 leden na 42 jaar ineens moet stoppen”, stelt Gerwin. Hij merkt dat het leeft in de buurt: “Via Facebook krijg ik meerdere berichtjes met woorden van ongeloof. En dan te bedenken dat alles hier op vrijwillige basis gebeurt, dat kan je niet zomaar wegnemen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.