poort raalte centrum in ere hersteld

De weer herstelde poort in de muur tussen de Herenhof en de Kruisverheffing in Raalte krijgt een naam. De gebroeders Hans en Benny Poppe zullen die zaterdagmiddag even na 16.00 uur officieel presenteren. De onthulling van de naam sluit een kort programma af bij de poort waarvoor iedereen uitgenodigd is. Onder meer het vroegere Raalter duo de Hapies (Herman Tutert en Piet Woldberg) zal eenmalig verenigd worden.

Eind jaren ‘70 werd de muur met poort door de gemeente gebouwd als een soort namaak-Middeleeuws restant in het centrum van Raalte-dorp dat uiteraard nooit echte stadsmuren heeft gehad. Dit gebeurde ter ere van de toen officieel gestarte jumelage met het Duitse Mettingen.

Deze zomer reed een vrachtwagenchauffeur echter het stenen poortje aan gort. De schade is inmiddels hersteld, al is het verschil tussen het oude en het nieuwe stuk nog zichtbaar. Dat herstel moet echter gevierd worden, zo vonden enkele Raaltenaren zoals Ton Groot Beumer (voorzitter Ribs & Blues), Wil Osendarp (the Powershop) en de gebroeders Poppe (Hotel de Zwaan).

Afgelopen anderhalve week is er heel snel een kort en feestelijk openingsprogramma opgezet, waarvoor iedereen zaterdagmiddag om 16.00 uur van harte welkom is. De presentatie is in handen van Piet Woldberg. Hij zal wethouder Wout Wagenmans aankondigen als vertegenwoordiger van de gemeente, maar daarna ook zijn oude kameraad Herman Tutert.

Tutert werd begin jaren zeventig als buutreedner ontdekt. Met de toenmalige kapper Woldberg vormde hij het in Raalte legendarisch geworden duo De Hapies. Tutert, ook bekend van de Sallandse Cabaretavond op de Stöppelhaene-woensdag, zal nu als officieuze dorpsomroeper zijn licht laten schijnen op de geschiedenis van de poort en muur. Uiteraard wordt dat geen kille opsomming van feiten, voor zover dat mogelijk is, maar wordt het ongetwijfeld een hilarisch verhaal.

Na de beide bijdragen van de (bezoldige) wethouder en de (onbezoldigde) dorpsomroeper zullen de gebroeders Poppe een bord onthullen met daarop de nieuwe naam van de poort.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.