poort raalte centrum heet nu poppepoort

Eind jaren 70 werd de muur met poort door de gemeente gebouwd als een soort namaak-middeleeuws restant in het centrum van Raalte-dorp dat uiteraard nooit echte stadsmuren heeft gehad. Dit gebeurde ter ere van de toen officieel gestarte jumelage met het Duitse Mettingen.

Deze zomer reed een vrachtwagenchauffeur echter het stenen poortje aan gort. De schade is inmiddels hersteld, al is het verschil tussen het oude en het nieuwe stuk nog zichtbaar. Dat herstel moet echter gevierd worden, zo vonden enkele Raaltenaren zoals Ton Groot Beumer (voorzitter Ribs & Blues), Wil Osendarp (the Powershop) en de gebroeders Poppe (Hotel de Zwaan).

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.