Home / archiefcentraal / poort raalte centrum heet nu poppepoort

poort raalte centrum heet nu poppepoort

Eind jaren 70 werd de muur met poort door de gemeente gebouwd als een soort namaak-middeleeuws restant in het centrum van Raalte-dorp dat uiteraard nooit echte stadsmuren heeft gehad. Dit gebeurde ter ere van de toen officieel gestarte jumelage met het Duitse Mettingen.

Deze zomer reed een vrachtwagenchauffeur echter het stenen poortje aan gort. De schade is inmiddels hersteld, al is het verschil tussen het oude en het nieuwe stuk nog zichtbaar. Dat herstel moet echter gevierd worden, zo vonden enkele Raaltenaren zoals Ton Groot Beumer (voorzitter Ribs & Blues), Wil Osendarp (the Powershop) en de gebroeders Poppe (Hotel de Zwaan).

Lees ook

Vroeger in Salland: een nieuw gemeentehuis

Het Weekblad voor Salland presenteert in samenwerking met de Historische Vereniging Raalte en omstreken de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.