politie controleert extra op vuurwerk

De politie waarschuwt bezitters van illegaal vuurwerk of zij die van plan zijn het te bestellen. “Bestel geen vuurwerk via het internet. Je weet niet precies wat je krijgt en er kunnen levensgevaarlijke explosieven tussen zitten. Wie wordt betrapt op het bezit van illegaal vuurwerk, hangt een zware straf boven het hoofd”, zegt Paul Pegge, contactpersoon Milieu van het politieteam in Raalte.

Pas op oudejaarsdag vanaf tien uur ’s ochtends tot 1 januari 02.00 uur is het wettelijk toegestaan om te knallen. Behalve dat er gecontroleerd wordt op het vroegtijdig afsteken van vuurwerk, vinden bij de verkooppunten van vuurwerk in Olst-Wijhe ook controles plaats tijdens de verkoopdagen. In de dagen na Kerstmis zijn er iedere avond extra politieagenten op pad om te controleren op het voortijdig afsteken van vuurwerk. Degenen die tegen de lamp lopen, riskeren een straf van Bureau Halt of een celstraf.

Ook de verkooppunten worden gecontroleerd. Zo wordt er bekeken of de voorraad niet de toegestane hoeveelheid overschrijdt en of er aan de veiligheidseisen wordt voldaan. Zo mag de plek achter de verkoopbalie niet direct toegankelijk zijn voor klanten. Ook moeten de deuren van de voorraadruimte zelfsluitend zijn. Hij mag dus niet met een wig worden opengehouden. Dit is in verband met de brandveiligheid.”

Aan het eind van het jaar is Paul Pegge samen met collega’s van de politie en de gemeente Olst-Wijhe druk om veroorzakers van vuurwerkoverlast aan te pakken. Ook houdt de politie mensen in de gaten van wie bekend is dat ze in het verleden in illegaal vuurwerk handelden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.