ontslagen bij jansman bouw

Jansman Bouw neemt noodgedwongen afscheid van 25 medewerkers. Het bedrijf is door de crisis die in de bouwwereld woedt genoodzaakt om in te krimpen. “Willen we als Jansman de crisis overleven, dan is het noodzakelijk om deze moeilijke maatregel te nemen”, aldus directeur Gerrit Hospers tegenover nieuwssite Parel van Salland.

Jansman neemt afscheid van vijf kantoormedewerkers en twintig bouwplaatsmedewerkers. “Het gaat vooral om mensen met een tijdelijk dienstverband en een aantal medewerkers die tegen het pensioen aanzitten”, zegt Hospers tegen ParelvanSalland.nl. “De beslissing heeft alles te maken met de huidige situatie in de bouwsector. Dinsdagavond hebben we het onze medewerkers moeten vertellen. Het is voor ons verschrikkelijk om mensen te laten gaan die altijd hard voor ons hebben gewerkt en mooie gebouwen hebben gemaakt. De medewerkers vormen het bedrijf. Je wilt ze niet ontslaan, maar we moeten deze moeilijke keuzes maken.”

Het is niet voor het eerst dat Jansman noodgedwongen afscheid neemt van een aantal personeelsleden. Eind 2008 werden achttien medewerkers ontslagen en in april 2012 werd het dienstverband van negen werknemers opgezegd. Hospers benadrukt echter dat het voortbestaan van Jansman niet in het geding is. “Juist daarom nemen we deze beslissing. Jansman is nu nog gezond. Samen met Aannemingsmaatschappij Hegeman hebben we 180 medewerkers in dienst. Om ons heen zien we bedrijven omvallen, maar wij willen blijven voortbestaan. Daarom is het belangrijk om tijdig deze moeilijke beslissing te nemen.”

De directeur van het bouwbedrijf spreekt over extreem zware tijden voor de bouwwereld. “Alle bedrijven in de bouwsector hebben hier last van. Oudere medewerkers die ook de crisis in de jaren tachtig hebben meegemaakt, zeggen dat het toen nog niet zo gek was als nu. De verwachting is daarnaast dat 2013 het slechtste jaar wordt sinds het begin van de crisis. De gevolgen zijn niet te overzien. Het is zaak om deze periode te overleven tot eind 2015, 2016 als de bouwsector weer aanhaalt. Duidelijk is wel dat dit voor Jansman een slag van jewelste is.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.