Home / archiefcentraal / onduidelijkheid vuurwerkverbod centrum

onduidelijkheid vuurwerkverbod centrum

In tegenstelling tot voorgaande jaren, mag er op Oudjaarsdag wel vuurwerk in het centrum van Raalte afgestoken worden. Burgemeester Piet Zoon wilde daar dinsdagmiddag nog niet aan, maar hij werd er door zijn collega Gosse Hiemstra op gewezen.

Op Oudejaarsdag mag er vanaf 10.00 uur vuurwerk afgestoken worden in heel het land. Ook in Raalte dus, behalve als de gemeente andere regels oplegt. In het centrum van Raalte gelden andere regels. Tussen 31 december 21.00 uur en 1 januari 02.00 uur mag er geen vuurwerk in het winkelcentrum afgestoken worden.

Zoon beweerde dinsdagmiddag dat er geen sprake van is dat er overdag op 31 december vuurwerk in het centrum afgestoken mag worden. De ambtelijke stukken vertellen echter heel wat anders. Daar valt in te lezen: “Door het beperken van de tijd van het vuurwerkverbod is het wel mogelijk om overdag vuurwerk af te steken. Het gaat om de avond en nachtelijk uren. Het verbod geldt alleen vanaf 31 december 2012 21.00 uur tot en met 1 januari 2013 02.00 uur.”

Het valt niet uit te sluiten dat de regels voor Oudejaarsdag nog door de gemeente worden aangepast.

Lees ook

ProWork Salland Open bij TC Mariënheem

MARIËNHEEM – Tennis Club Mariënheem houdt dit jaar van maandag 6 tot en met zondag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.