nijhof installatietechniek totaalinstallateur

Sinds de oprichting, dit jaar exact 45 jaar geleden, is Nijhof Installatietechniek uitgegroeid tot een van de grotere namen binnen het Sallandse bedrijfsleven. Een echt familiebedrijf, waarin vakkundigheid en service centraal staan, met een groot hart voor de regionale samenleving. Niet voor niets werd hun jubileumjaar tijdens de Stöppelhaene bekroond met de onderscheiding ‘Raalter Onderneming van het Jaar’, de ROJA 2012. Toch blijkt voor het grote publiek niet altijd duidelijk wat de totaalinstallateur uit Broekland nu precies allemaal doet. Eigenaar en directeur Michel Marsman: “Van klein tot groot en alles wat daar tussen zit”.

Eigenaren Michel Marsman en Angelique Nijhof wisten niet wat hen overkwam toen hun bedrijf uitgeroepen werd tot winnaar van de ROJA. Angelique: “We hadden geen idee van de impact ervan, de reacties waren echt overweldigend. Ik liep over de Stöppelhaene alsof ik beroemd was!” De titel wordt dan ook met trots gedragen en prijkt inmiddels op bijna alle communicatie-uitingen, inclusief bedrijfswagens. Een mooie aanvulling op de reeds door Nijhof ingeslagen weg om de werkwijze en activiteiten binnen hun bedrijf bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. Zo werd er dit jaar onder andere al een professionele bedrijfsfilm gemaakt, waarin alle facetten van het bedrijf helder in beeld zijn gebracht. Benieuwd naar de bedrijfsfilm van Nijhof? Scan de QR code in het fotoalbum.

Totaalinstallateur

Michel: “We staan veelal bekend als installateur voor grote projecten, maar we doen ook juist heel veel voor particulieren: ketelvervanging, verbouw en renovatie, keukenaanpassingen, badkamers. Speciaal voor deze klanten hebben we een aparte afdeling, inclusief ruime showroom. Als extra service kunnen doe-het-zelvers in ons magazijn zelfs materialen kopen.” Maar uiteraard behoren ook grote projecten tot de portfolio van Nijhof. De kracht van het bedrijf ligt in het feit dat men vrijwel alle disciplines in installatietechniek in eigen huis heeft. Hiervoor werd destijds Willemsen Installatie overgenomen en recentelijk nog Habel-Logt uit Olst. “Willemsen doet o.a. veel in utiliteit en industrie. In samenwerking met energieteams (E-Teams) werken zij met klanten aan meerjaren-verbeterslagen in de verduurzaming van hun (bestaande)installaties en panden. Het doel is om energieneutraal te worden, onafhankelijk van fossiele brandstoffen. Hierin worden momenteel grote stappen gezet. Opdrachtgevers streven dit na vanwege duurzame vraagstellingen vanuit de internationale markt. Habel-Logt is weer erg gespecialiseerd in data, glasvezel en koeling. Met zowel elektra, werktuigbouwkundig als sanitair onder één dak, zijn we echt totaalinstallateur. Zo hoeven we niet gauw ergens ‘nee’ tegen te zeggen.”

Innovatie in duurzaamheid

Een echt speerpunt waarmee Nijhof momenteel voortrekker is in de regio, is innovatie in duurzaamheid. Michel: “Voor ons is duurzaam geen containerbegrip, maar echt core business. Aan de hand van drie richtlijnen – de Trias Energetica – verkennen wij welke technieken kansrijk zijn om energie-efficiënt te bouwen: 1-Beperk het energieverbruik door beperking van de vraag (goed geïsoleerd en luchtdicht bouwen); 2- Gebruik duurzame energiebronnen (bodemwarmte, zonne-energie, wind, etc.) en 3- Gebruik eindige energiebronnen efficiënt (hoog rendement). Zeker bij woon-zorgcomplexen zit de nodige uitdaging. Ten eerste moet je kunnen voldoen aan de verschillende individuele behoeftes van de gebruikers. En het systeem moet gebruiksvriendelijk zijn. Want als mensen er niet effectief mee om kunnen gaan, mist het z’n doel. Een kwestie van nauw afstemmen van fabrikanten en producten tot een bepaald concept. Dat vergt een gedegen kennis van de markt en daar boeken we succes mee. We worden steeds vaker gevraagd om al mee te denken in het voorbereidingstraject. De overname van Willemsen heeft onze kennis hierin ook enorm vergroot. De techniek die zij al toepasten bij industrie- en utiliteitsbouw vertalen wij momenteel naar de woningbouw, met name appartementencomplexen. Hiermee hebben we zeker een streepje voor op collega-installateurs. Wij gaan dit nu verder seriematig uitrollen, zodat we de opdrachtgevers ook een goede prijs/kwaliteitverhouding kunnen bieden. Zeker in deze tijd is een scherpe prijs belangrijk. Je moet niet hetzelfde willen doen als een ander, maar proberen je te onderscheiden. “

Nijhof installatietechniek

van Dongenstraat 39

8107 AE Broekland

T: 0570-531888

E: info@nijhof-broekland.nl

I: staging2.nijhof-broekland.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.