nightbiken over de sallandse heuvelrug

Over de mountainbikepaadjes van de Sallandse Heuvelrug wordt op 29 december een bijzondere tak van de fietssport beoefend: nightbiken. Het woord zegt het natuurlijk al: fietsen in de avond/nacht. De 29e vindt er een nightbiketoertocht plaats waaraan iedereen mee kan doen. De route van 30 kilometer voert je over bredere paden door het bos en over verharde wegen in de omgeving van de Sallandse Heuvelrug. De afdalingen zijn zo veilig mogelijk gekozen. De route wordt bewegwijzerd met reflectoren die goed zichtbaar zijn. Mountainbiken in het donker leert je de omgeving op een heel andere manier kennen.

Er zijn een aantal regels en voorzieningen om de toch zo veilig mogelijk te laten verlopen. Zo is een helm verplicht en dien je op de openbare weg de verkeersregels te volgen. Voor zij die zelf geen helm hebben, zijn deze te huur voor 2,50 euro. Halverwege de tocht is er een verzorgingspost en iedereen krijgt bij de start een noodtelefoonnummer. Ook is het van belang te zorgen voor een goede verlichting op de mountainbike. Er zijn een aantal fietsen te huur die volledig zijn uitgerust voor het nightbiken.

De tocht gaat van start tussen 18.30 en 20.00 uur vanaf De Wilgenweard. Deelname kost 6 euro. Wanneer je een mountainbike huurt, kost dit 30 euro inclusief inschrijfgeld. Voor meer informatie kun je contact opnemen via william@wilgenweard.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.