nieuwjaarsconcert willem hendrik zwart hal

Op zaterdag 12 januari 2013 om 15.00 uur zullen Martin Mans op het orgel en Noortje van Middelkoop op de panfluit een Nieuwjaarsconcert geven in de Willem Hendrik Zwart Hal, Grensweg 17 te Lemelerveld.

Het wordt een interessant concert met een afwisselend programma. Er zullen o.a. de volgende werken worden gespeeld; You raise me up van R.Lovland, God and God alone van Ph. Mc. Hugh, Down by the riverside & He’s the lilly van M. Mans, Rondo van W.A. Mozart, Humoreske van A.Dvorák/M.Mans, Cubana van N.v.Middelkoop, Einsamer Hirte van J. Last, Janosh van E. Valentin, etc. Martin zal ook een aantal orgelimprovisaties ten gehore brengen.

Martin Mans werd in 1965 geboren te Melissant, op het Zuidhollandse eiland Goeree-Overflakkee. Reeds op jonge leeftijd werden zijn muzikale talenten opgemerkt. Op zevenjarige leeftijd ontving hij zijn eerste orgellessen, op elfjarige leeftijd begeleidde hij voor het eerst koren en op twaalfjarige leeftijd werd hij kerkorganist in zijn geboorteplaats. In zijn jeugdjaren schreef hij verschillende concoursen op zijn naam. Naar aanleiding hiervan gaf hij op veertienjarige leeftijd zijn eerste orgelbespeling voor de NCRV-radio. Naast een gedegen orgelstudie volgde hij een opleiding koordirectie bij Pieter-Jan Leusink.

Per jaar geeft Martin Mans zo’n 150 concerten in binnen- en buitenland. Buitenlandse concertreizen voerden hem door geheel Europa, Canada, Amerika, Australië en Zuid-Afrika. Binnen de landsgrenzen genieten zijn concertseries ‘Tour langs monumentale orgels’ en ”Verzoekconcerten in de Breepleinkerk’ grote belangstelling. Regelmatig treed hij op voor radio en TV.

Naast zijn activiteiten als kerk- en concertorganist is hij ook een gewaardeerd begeleider van koren en solisten. Zo is hij begeleider van het beroemde Holland Boys Choir uit Elburg. Jaarlijks neemt hij bij dit koor de orgelpartij voor zijn rekening bij de Lessons and Carols en de zomerconcerten. Ook aan grote klassieke projecten als het Requiem van Fauré en de Bach-cantates verleende hij zijn medewerking.

Noortje van Middelkoop begon met panfluitlessen op de Regionale Muziekschool in Amersfoort. Noortje studeerde daarna aan het Conservatorium in Hilversum bij de Roemeense panfluitist Nicolae Pîrvu. In 1996 behaalde zij haar eindexamen Docerend Musicus cum laude. In 1998 studeerde zij af voor het diploma Uitvoerend Musicus. Ook volgde zij masterclasses bij Simion Stanciu en Georghe Zamfir.

Noortje geeft als panfluitiste vele concerten samen met organisten en pianisten, zoals Martin Mans en Harm Hoeve. Daarnaast treedt zij regelmatig op met koren en werkte mee aan radio-, televisie-, DVD- en talloze CD-opnamen. Zij maakte vele concertreizen o.a. door Engeland, Israël, Roemenië, Canada, Amerika en Australië. Meer informatie over Noortje vindt u op staging2.noortjevanmiddelkoop.nl

Het is gewenst vooraf te reserveren op tel.nr. 0572-371838 (Huetink) of 038-4224079 (Boks).

De entree bedraagt Euro 13,00 p.p. incl. koffie/thee met koek en een drankje en hapje na afloop. Tevens zal de champagne niet ontbreken! Kinderen t/m 12 jr. gratis toegang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.