nieuwe kerstmelodieen bij het carillon

Er zijn weer een aantal nieuwe melodieën op het automatisch speelwerk van het carillon in de toren van de Kruisverheffingskerk in Raalte geprogrammeerd. Deze keer hebben ze allemaal betrekking tot Kerst. Vrolijke melodieën als ‘It’s the most wonderful time of the year’, maar ook klassieke bewerkingen van Bach, zoals een Sinfonia uit het Weihnachtsoratorium. De nieuwe melodieën maken deel uit van het project dat de gemeente vorig jaar in samenwerking met de beiaardier is gestart: het vernieuwen en actualiseren van het automatisch speelwerk.

Door de enthousiaste inbreng van vele bewoners was er geen ruimte meer voor extra kerstmelodieën. Er werd massaal gekozen voor het populaire en niet-religieuze genre en aan die behoefte is nu tegemoet gekomen. Zeven nieuwe melodieën zijn aan het totaal van 42 melodieën toegevoegd, waardoor er nu twee volledige uurprogramma’s (heel uur, kwart over, half uur, kwart voor) met het oog op Kerst zijn.

Melodielijst:

O little town of Bethlehem – heel

Komt toch gij herders – kwartier

Away in a manger – half

Maria die soude naar Bethlehem gaan – kwartier

Have yourself a merry little christmas (H. Martin and R. Blane) – heel

Chestnuts roasting on an open fire (M. Tormé and R. Wells) – kwartier

The most wonderful time of the year (E. Pola and G. Wyle) – half

Sinfonia uit Weihnachts Oratorium (J.S. Bach) – kwartier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.