multimate vuurwerkverkoop gelijk met vorig jaar

Bij de Multimate in Lemelerveld zijn de voorbereidingen op de vuurwerkverkoopdagen weer in volle gang. De verkoopruimte is klaar voor gebruik en de laatste pakketten komen binnen en worden uitgestald. Zoals het er nu naar uit ziet, loopt de voorverkoop ongeveer gelijk met vorig jaar. “We hopen op een soortgelijke omzet als die van vorig jaar”, laat Ferry Wunnink, verantwoordelijke voor de vuurwerkverkoop bij Multimate, weten.

Zoals bij veel vuurwerkverkooppunten is het ook mogelijk om bij Multimate online te bestellen. “Het via internet bestellen van artikelen is toch een trend van de afgelopen jaren. De voorverkoop van vuurwerk kan prima mee in deze ontwikkeling”, aldus Ferry. Ook kunnen de klanten van Multimate via de site het vuurwerk ‘in werking’ zien op diverse filmpjes. “Vooral de klanten met een behoorlijk budget willen graag zien wat ze aanschaffen.”

Op het moment is bij Multimate een behoorlijk belangstelling voor de zogeheten ‘Bestsellers’-collectie. De collectie bestaat uit verschillende soorten vuurwerk, van losse potten tot complete pakketten. “De producten uit de Bestsellers-collectie hebben een gunstige prijs-kwaliteitverhouding, dat valt natuurlijk in de smaak bij de klanten.”

De crisis is volgens Ferry lichtelijk te merken. “De laatste jaren kenden we telkens een groei van de omzet met het oog op vuurwerk. Nu richten we ons op dezelfde omzet als vorig jaar.” Ook de groeiende interesse voor een gunstige prijs-kwaliteitverhouding is toch wel een teken dat de klant waar voor zijn geld wil dit jaar. “Maar ondanks deze tekenen is er geen reden om te klagen hoor. We zijn weer helemaal klaar voor een paar drukke verkoopdagen”, besluit Ferry.