midwinterhoorn maken en blazen in nijverdal

In de portokabin van buitencentrum Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer is op zaterdag 8 december Nijverdaller Gerrit Tijhof te gast om te laten zien hoe een midwinterhoorn gemaakt én bespeeld wordt. Deelname aan deze inloopactiviteit, die van 14.00 tot 16.00 uur duurt, is gratis.

Gerrit Tijhof is een ervaren midwinterhoornblazer en -bouwer, en is verbonden aan de Haarlese Midwinterhoorngroep, die rond deze periode weer zeer actief is met deze oude Twentse traditie. De heer Tijhof kan de verschillen laten zien en horen tussen onder meer een zogeheten ‘natte hoorn’ en een ‘droge hoorn’. Het maken van een midwinterhoorn is een bijzonder ambacht dat nog maar door weinigen uitgeoefend wordt.

Het bespelen van een midwinterhoorn vergt een bepaalde blaastechniek. Je wordt deze middag uitgenodigd een poging te wagen. Wie weet schuilt er in jou een ware midwinterhoornblazer en doe je volgend jaar misschien mee met de Haarlese Midwinterhoorngroep.

Iedereen is van harte welkom aan de Grotestraat 281 in Nijverdal. De portokabin bevindt zich op de parkeerplaats van hotel – restaurant Dalzicht. Bel voor meer informatie naar 0548 – 612 711.

Kijk ook op staging2.staatsbosbeheer.nl en staging2.np-sallandseheuvelrug.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.