managementvaardigheden versterken dat doe je zo

Allemaal belangrijke managementvaardigheden waarover talrijke boeken zijn geschreven. In hun drukke bestaan hebben de meeste leidinggevenden echter onvoldoende tijd om de vaak uitgebreide wetenschappelijke en soms moeilijk leesbare teksten over management te bestuderen. Speciaal voor hen heeft Jos Tielbeke uit Raalte, o.a. uitgever van dit magazine Salland Zakelijk, daarom drie deeltjes geschreven voor de serie ‘Dat doe je zo!’. Begrijpelijke en praktische informatie over belangrijke managementvaardigheden, zoals communiceren, leiding geven en conflicthantering. U kunt het meteen toepassen in uw dagelijkse praktijk.

Effectief communiceren doe je zo!

Effectief communiceren vereist veel vaardigheden van leidinggevenden. Daarom is het zinvol om veel te weten over communicatie. Het gaat bij doeltreffende communicatie niet alleen om helder en eenduidig verwoorden van een boodschap. Ook actief en empathisch luisteren is hierbij erg belangrijk. Een ander niet te onderschatten aspect bij communicatie is lichaamstaal, communicatie zonder woorden. Jos Tielbeke informeert u in dit deel uit de serie ‘Dat doe je zo!’ kort en bondig over alle vaardigheden die belangrijk zijn om effectief te kunnen communiceren. Naast achtergrondinformatie over het zenden en ontvangen van een boodschap, krijgt u praktische informatie over non-verbale communicatie en meta-communicatie. Verder maakt u uitgebreid kennis met de vele facetten van vergaderen.

Effectief leiding geven doe je zo!

Effectief leiderschap is erg belangrijk. Een succesvolle onderneming kan niet zonder managers die op de hoogte zijn van de talrijke mogelijkheden om een onderneming effectief te leiden. Deze kennis vormt de basis voor het maken van verantwoorde keuzes. Jos Tielbeke informeert u in dit deel uit de serie ‘Dat doe je zo!’ kort en bondig over managementvaardigheden die belangrijk zijn voor een leidinggevende om in iedere situatie effectief te kunnen optreden. Naast achtergrondinformatie over leiderschap, komen diverse relevante vaardigheden voor een leidinggevende aan bod, zoals instrueren, motiveren, coachen, delegeren en feedback geven. Verder maakt u kennis met enkele interessante ideeën rond leiderschap van Stephen R. Covey en Ben Tiggelaar.

Effectief omgaan met conflicten doe je zo!

Iedereen maakt wel eens conflicten mee. De vraag is dan ook niet of we met conflicten te maken krijgen, maar hoe we conflicten het beste kunnen hanteren. Dit deel uit de serie: ‘Dat doe je zo!’ gaat over conflicthantering, in het bijzonder binnen bedrijven en organisaties. Jos Tielbeke informeert u kort en bondig over conflictgedrag en welke reactie daarbij het meest effectief is. Ook krijgt u praktische informatie over hoe u goed op de hoogte blijft van wat er speelt op de werkvloer, zodat u tijdig kunt zorgen dat conflicten niet escaleren. Soms is het beter om een onafhankelijke derde partij in te schakelen bij een conflict en bijvoorbeeld gebruik te maken van mediation. Ook deze wijze van conflicthantering komt aan bod.

Begin 2013 goed en versterk uw managementvaardigheden door (een van) bovengenoemde deeltjes te bestellen via staging2.tieltekst.nl/managementboeken.html

Elk deeltje kost € 17,50 (excl. 6% btw). De drie deeltjes vullen elkaar prima aan en de prijs voor een complete set van drie deeltjes is € 50 (excl. 6% btw). De verzending is geheel gratis!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.