lokale vvd fracties staan achter landelijk beleid

Er zou geen extra geld meer naar Griekenland gaan, aan de hypotheekrenteaftrek zou niet getornd worden en elke werkende zou 1000 euro extra krijgen. Drie verkiezingsbeloften van Mark Rutte die het nog geen drie maanden vol hebben gehouden. Er zijn zelfs lokale VVD-afdelingen geweest die hun excuses maakten voor het landelijke VVD-beleid. In Salland is daar geen sprake van. De afdelingen uit onze regio blijven pal achter het beleid van Mark Rutte en de zijnen staan. Wel plaatst de fractievoorzitter van de Raalter VVD bij sommige besluiten zijn vraagtekens.

“De liberale idealen staan nog steeds fier overeind!” meldt Anton Bosch, fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Olst-Wijhe. “De VVD is een partij van verantwoordelijkheid nemen en niet van weglopen, zoals de PvdA deed in het laatste kabinet Balkenende en de PVV van Geert Wilders in het eerste kabinet Rutte. Wanneer je de verantwoordelijkheid samen met een andere partij of partijen neemt om te regeren, is het onvermijdelijk dat bepaalde programmapunten niet helemaal of helemaal niet kunnen worden opgenomen in het regeerakkoord.”

Ben Nijboer, VVD-fractievoorzitter in Raalte valt Bosch bij. “Als je moet bezuinigen moet iedereen wat inleveren. We zijn het niet eens met sommige compromissen, maar we zien ook wel dat er weinig andere keuzes waren. Je moet er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn als er onderhandeld was, zónder de VVD. We hebben alle vertrouwen in de komende uitwerkingen en intussen focussen wij ons gewoon op Raalte.”

Bosch stelt ook dat niet alle verkiezingsbeloften van Rutte zomaar losgelaten worden. “De hypotheekrenteaftrek blijft in basis nog steeds gehandhaafd en voor de komende jaren is daarover duidelijkheid geschapen. Belastingverlaging wordt gerealiseerd en op termijn verder geïntensiveerd. Er wordt, gelet op de recente ontwikkelingen, minder rente op de leningen aan Griekenland ontvangen. De VVD heeft er in het regeerakkoord voor gezorgd, dat er ruim 100 miljoen extra wordt geïnvesteerd in meer blauw op straat, het strenge immigratiebeleid wordt voortgezet, de sociale zekerheid wordt geactiveerd door naast bezuinigingen ook het verschil tussen uitkering en werken groter te maken.”

“Om de zorg betaalbaar te houden wordt er bezuinigd op de Zorgverzekeringswet en de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten; er zullen stappen gezet worden naar een kleinere overheid, geen bezuiniging op Onderwijs en Defensie, maar wel 1 miljard op Ontwikkelingssamenwerking. Op belangrijke departementen als Economische zaken, Infrastructuur en Veiligheid zwaaien liberalen de scepter. Kortom er zijn genoeg punten waar de leden van de VVD zich in kunnen herkennen, maar ook de VVD-kiezer!” aldus Bosch.

Het regeerakkoord is binnen de afdeling van VVD Olst-Wijhe wel besproken. Bosch:“Natuurlijk is er discussie binnen de afdeling Olst-Wijhe over sommige voorstellen van dit nieuwe kabinet, maar er is ook het besef dat een VVD in de oppositie bijna niets van haar verkiezingsprogramma kan waarmaken en nu in staat is het liberale geluid duidelijk door te laten klinken in het overheidsbeleid voor de komende jaren. En…….. vanaf 2014 in de Sallandse gemeenten!”

Nijboer richt zijn ogen ook weer op Salland: Intussen focussen wij ons gewoon op Raalte. Er is in Raalte genoeg werk aan de winkel”. Raalte heeft nog een paar zware financiële jaren voor de boeg. Niet vanwege het kabinetsbeleid, maar omdat de reserves in Raalte de afgelopen twee jaar door het huidige college, gereduceerd zijn tot het minimum. Raalte heeft ‘geen spek meer op de botten’. Dat moet na 2014 weer gaan veranderen en daar heb je de plaatselijke VVD voor nodig. Er is genoeg liberaal werk aan de winkel en voor ons heeft Raalte dan onze eerste prioriteit.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.