leden olster harmonie slagen voor examen

Vijf leden van de Olster Harmonie hebben recentelijk hun muziekexamen gedaan en zijn allemaal geslaagd. De Olster Harmonie is erg trots op dit resultaat.

Anita Cornelisse is geslaagd voor haar A-examen op saxofoon. Kas Mensink is ‘met onderscheiding’ geslaagd voor zijn A-examen op trompet. Dat betekent dat hij een gemiddelde had van maar liefst een 9. Bea Schuurman en Marieke Mensink zijn allebei geslaagd voor hun B-examen op klarinet.

Diede Mensink heeft zaterdag het besloten deel van het D-examen gehaald. Voor het D-examen is het verplicht om, naast het besloten deel, een openbaar examen te doen, waarbij ook publiek mag komen. Woensdag 19 december gaat ze het openbare gedeelte van haar examen doen bij Klein Koninkrijk. Als ze daar ook voor slaagt, krijgt ze haar diploma.

Diede speelt tijdens het openbare examen een aantal stukken op haar klarinet met verschillende soorten begeleiding. Een pianist begeleidt haar bij een solo en bij een duet met Leonie van Viersen. Daarnaast speelt ze in het klarinetkwartet samen met Sander Hulleman op de basklarinet en Leonie van Viersen en Lidia Steinvoort op de bes-klarinet. Als laatste speelt Diede ‘Gabriëls Oboe’ van Ennio Morricone uit de film The Mission. Dit wordt uitgevoerd met een deel van het orkest van de Olster Harmonie.

Drie van de vijf examenkandidaten zijn op latere leeftijd (30+) begonnen met muziek maken. Beginnen is één ding, maar dan ook nog examen doen, dat is best bewonderenswaardig. De spanning was groot bij alle kandidaten. De docenten waren trots op het resultaat en dat geldt ook voor de Olster Harmonie.

Vier van de vijf examenkandidaten spelen al in het A-orkest van de Olster Harmonie. Dus ook tijdens het decemberconcert van afgelopen zondag in de Dorpskerk in Olst lieten zij van zich horen. Het was een sfeervol concert tijdens de koopzondag in Olst. Doordat het een ‘inloopconcert’ was, konden mensen makkelijk heen en weer lopen van de kerstmarkt naar de dorpskerk en volop genieten van al het moois dat Olst te bieden had.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.