kalenderverkoop in luttenberg nu al een succes

Afgelopen zaterdag heeft José Oosterlaar namens ‘Stichting Luttenberg 175 jaar kerkdorp’ een kalender overhandigd aan pastoor Verweij en wethouder Jacques Loevezijn van de gemeente Raalte. Daarmee werden kerk en staat deelgenoot gemaakt van de actie. Tijdens de overhandiging werd duidelijk dat de actie rondom de kalenderverkoop ‘De kracht van Luttenberg’ heeft aangetoond.

De kalender, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de activiteiten ‘Luttenberg 175 jaar kerkdorp’, heeft als thema ‘Een ander kijk op Luttenbergers’. Markante, bekende en minder bekende Luttenbergers poseren in een zeer verrassende setting. Op de website staging2.parelvansalland.nl zijn al enkele bijzondere foto’s gepubliceerd.

Meer dan 50 vrijwilligers zijn op pad gegaan om de kalender voor een bedrag van 9,99 euro huis aan huis te verkopen aan de ruim 800 gezinnen in Luttenberg. Tien dagen na de start van de actie blijkt dat ruim 600 gezinnen al een kalender hebben gekocht. Als tussenstand kan dan ook een bruto-opbrengst genoteerd worden van ongeveer 6.000 euro. “In een zeer kort tijdsbestek hebben in totaal meer dan 100 vrijwilligers meegewerkt aan de actie, als verkoper, als model , als grimeur of op ander wijze. Die bereidheid is al fantastisch. Helemaal super is dat nu al 75 procent van de huishoudens in Luttenberg de actie ondersteund heeft”, aldus een zeer blije José Oosterlaar. “Bij dezen willen we dan ook iedereen, die zich heeft ingezet voor deze actie, hartelijk bedanken.”

Omdat er ook vraag naar de kalenders is van oud-Luttenbergers en andere mensen die binding hebben met Luttenberg, kan de kalender besteld worden door een mailtje te sturen naar jjoosterlaar@online.nl Met wethouder Loevezijn is afgesproken dat in januari de stichting met de gemeente om tafel gaat voor subsidiemogelijkheden. De Luttenbergse actie past in ieder geval in het thema ‘De kracht van Salland’. Een thema waarover Sallandse politici volop in overleg zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.