kaarsen van worksjop bij pannekoekhuis olst

Het is een mooi gezicht als je vanaf de dijk langs het Pannekoekhuis Olst rijdt, al die vrolijk brandende kaarsjes achter de ramen op de tafeltjes. Vanaf heden zullen er andere gezellige kaarsjes branden, want Erwin Rijk, de eigenaar van het restaurant, heeft besloten dat de standaard kaarsjes vervangen worden door unieke exemplaren die gemaakt zijn in de kaarsenmakerij van Worksjop.

Worksjop is een dagbestedingsproject voor mensen met een verstandelijke beperking van Thomashuis Olst. Dat hier hele mooie dingen worden gemaakt kun je zien in de bijbehorende winkel aan de Weth. AG Dekkerlaan 57 te Olst, maar nu dus ook op de tafels van het Pannekoekhuis. De kaarsen zijn gegoten in glazen bakjes die weer voorzien zijn van een trendy gebreid of gehaakt jasje. Als de kaarsjes op zijn kunnen de glazen bakjes weer gevuld worden, dus het is ook nog eens milieu vriendelijk. Niet alleen maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar ook maatschappelijk betrokken ondernemen dus. De lege bakjes zullen wekelijks worden opgehaald door de mensen van Worksjop en ook weer gevuld terug gebracht. Dit is naast leuke dagbesteding ook een stukje meedoen in de maatschappij voor de betrokken doelgroep.

“Het is sowieso voor deze doelgroep een extra stimulans als zij zien dat de dingen die zij maken verkocht en gebruikt worden door anderen. Dat is goed voor het gevoel van eigenwaarde”, aldus Annelies Boshoven, zorgondernemer van het Thomashuis. Rolanda Hogendijk, medewerkster in de begeleiding op de werkplaats, is ook blij met deze samenwerking tussen het Pannekoekhuis en de kaarsenmakerij. “Toen we hiermee gestart zijn in september, kon maar 1 van de deelnemers breien, met wat moderne hulpmiddelen hebben alle deelnemers het nu aangeleerd. Zij trekken zich aan elkaar op en gaan steeds netter werken. Dat is zo mooi om te zien.”

Op de werkplaats zijn overigens nog plaatsen vrij voor mensen met een verstandelijke beperking die dagbesteding zoeken. Er is niet alleen een kaarsenmakerij, maar ook een tuinploeg. Er worden niet alleen kaarsen gemaakt, maar ook jam, vogelvoederplankjes, windlichten, tuinfakkels, wenskaarten en andere creatieve (kado)artikelen. Dit alles wordt verkocht in de winkel die dagelijks geopend is van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.