jansen venneboer biedt wel plek aan 55 plussers

Waar veel bedrijven het vaak niet aandurven om nieuw personeel in dienst te nemen van een dergelijke leeftijd, ziet Perizonius hier juist een enorme toegevoegde waarde in. “De beide heren brengen een schat aan ervaring en kennis met zich mee. Wij zoeken naar de juiste balans tussen jong en oud op de werkvloer.” Hij stelt zelfs, dat wanneer de heren 20 jaar jonger waren geweest, het waarschijnlijk niet tot een overeenkomst had geleid. “Ik denk niet dat wij dan aan de salariseisen konden voldoen. Op de leeftijd die zij nu hebben, speelt de hoogte van het salaris een veel minder grote rol. Ze zijn vooral op zoek naar een uitdaging, gedreven om aan het werk te gaan en bereid hun vakkennis over te dragen.”

Waar het bij het gros van de bedrijven aan ontbreekt, is volgens Lucien een juiste beeldvorming van 55-plussers. “Er wordt vaak gedacht dat ze uitgeblust zijn, maar onze ervaring is juist dat deze groep energie genoeg heeft!” Voorzichtig brengt hij nog een struikelblok naar voren dat wellicht een samenwerking met ouder personeel in de weg staat. “Misschien zijn de bedrijfsleiders wel bang dat degenen die ze binnen halen, meer verstand van zaken hebben dan zijzelf. Maar dat is toch helemaal niet erg! Daar kan je juist heel veel voordeel mee doen.”

Als directeur van het bedrijf aan de Industrieweg 4 in Wijhe sluit Perizonius zeker niet uit in de toekomst vaker 55-plussers aan te nemen. “Kennis en ervaring is voor ons erg belangrijk, maar ook frisse ideeën blijven belangrijk. We willen groeien en tegelijkertijd een juiste verhouding tussen jong en oud personeel creëren.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.