hoog niveau op sallandse ruiterdagen

Al ruim dertig jaar staat tweede kerstdag in Mariënheem synoniem voor de start van de Sallandse Ruiterdagen. De eerste vijf dagen strijden de paardendeelnemers om de felbegeerde Gouden Aar. Gezien de deelnemerslijst, met zowel regionale als Olympische ruiters, wordt het een spannende competitie. Op 2 januari begint het concours voor de ponyruiters.

Manege Bartels is elk jaar het sfeervolle decor voor de hippische sport, waar het uiteindelijk om draait.

En het belooft een sportief spektakel te worden. Enkele dagen na de start van de inschrijving schreven toppers als Angelique Hoorn, Hendrik-Jan Schuttert en Dominique Roelofsen zich in met meerdere paarden. Ook regionale bekenden, zoals Hans van der Kolk en Steven Veldhuis, zijn van de partij. Veldhuis won al meerdere keren een Gouden Aar en doet ook dit jaar een poging om de beste te zijn in de zinderende finale op de slotavond.

Van 26 tot en met 30 december rijden de deelnemers in de klassen B, L, M, Z of ZZ. Ze rijden allemaal twee rubrieken, want de beste combinaties plaatsen zich voor de finales. De finales voor de B en L worden op 29 december vanaf 18.30 uur verreden. De M en Z/ZZ finale vindt plaats op 30 december om 20.00 uur. Voor de toeschouwers belooft het een waar schouwspel te worden in de verwarmde manege. Meer informatie over het programma en de deelnemers is te vinden op de website staging2.ruiterdagen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.