heino en heeten maken zich op voor crosscircuit

In het eerste weekend van het nieuwe jaar barst het Sallands crosscircuit uit haar voegen. Zaterdag in Heino , de dag er op in Heeten: twee dagen in het teken van hardlopen. De vaste loopkaravaan dijt ongetwijfeld in beide dorpen uit met grote hordes plaatselijke lopers, die –wel of niet getraind – van deze unieke loop een kleurrijk sportfeestje willen maken. Zo zullen in beide dorpen een groot aantal teams strijden om de hoogste eer en zullen families, vriendengroepen , buren en zelfs bedrijfsteams deel uitmaken van het looppeloton.

Zowel in Heino als ook in Heeten zijn wijzigingen in het parcours aangebracht. Zaterdag zullen de 10 kilometer-lopers dit keer twee rondes lopen, zodat de doorkomst op het sportcomplex – zeker voor de toeschouwers – erg aantrekkelijk is. Nog ingrijpender is het parcours van de langste afstandsloop in Heeten veranderd. Zo is er bij de eerste doorkomst na 500 meter een spectaculaire premiespurt. Verderop , onder Schoonheeten, heeft asfalt plaats gemaakt voor een pittig schouwpad.

Naar schatting zullen dit weekend meer dan duizend trimmers actief zijn. Zoals elk jaar zal een selecte groep beide wedstrijden aandoen. Hier zal ongetwijfeld de competitie een rol spelen. Wie kijkt naar het klassement van het Sallands crosscircuit, ziet dat dit weekend ‘het verschil’ gemaakt kan worden worden. Zo zijn er lopers die in deze tweedaagse zo maar de top van het klassement kunnen bereiken. Een weekend met ‘slechte benen’ kan daar in tegen een loper ver terugwerpen in de ranking.

Heino en Heeten maken zich op voor een ware loopgolf op 5 en 6 januari. Ooit een loopsessie binnen de vereniging voor een aantrekkelijk invulling van de winterstop, inmiddels uitgegroeid tot een prachtig regionaal loopfeest onder de vlag van het Sallands Crosscircuit.

Voor meer informatie zie staging2.sallandscrosscircuit.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.