harmonieus kerstconcert in heino

De afsluiting van ‘Ons Genoegen’ tijdens het traditonele Kerstconcert in Heino was weer indrukwekkend. Flip Jonkman stuurde ons een verslag.

Voorafgaand zongen drie koren mooie harmonieuze koormuziek te weten ‘Heino Vocaal’ , Vrouwenkoor ‘Sincero’ en het Heino’s Mannenkoor. De Hervormde Kerk was geheel gevuld met een aandachtig publiek welke elke optreden met een langdurig applaus beloonde!

Na het openingswoord van Ton van den Berg formeerde zich bijzonder verrassend ‘Heino Vocaal’ o.l.v. Joan Jonkman, geboren Heinose! Zomaar van uit het publiek kwamen de leden ‘toegestroomd’ tijdens het zingen van ‘Kerstmis’, een compositie van Nico Verrips. Met veel vaart werd zeer knap neergezet ‘Star Carol’ van de Engelse componist John Rutter. Twee Franstalige liederen completeerden de 1e sessie!

Vrouwenkoor ‘Sincero’ zong o.l.v. Sonia Bjornsen. Met pianobegeleiding en a capella werd er goed gemusiceerd. Bijzonder mooi was ‘Christmas Lullaby’ met daarin een ingetogen ‘Ave Maria’. Zeer bijzonder! Grootse mannenzang kwam natuurlijk van het ‘Heino’s Mannenkoor’ o.l.v. Svetla Anastasova. Het openingslied klonk zeer behoorlijk. ‘Still, Still, Still’ en ‘Frieden’ werden harmonieus neergezet. De indrukwekkende ‘slotnoot…’ kwam van de fanfare ‘Ons Genoegen’ o.l.v. de punctueel dirigerende Jan Jager.

Solisten in ‘Away in a Manger’ waren Lize en Karlijn Veltjen. (Ttompet en Alt saxofoon)

Begonnen werd met een kolossaal ‘Fanfare Christian awake’. Opvallend was ook het spelen van twee werken die zijn gecomponeerd door een echte brassband man, Rieks v/d Velde.

In ‘Jingle Bells’ had even een landloper het voor het zeggen maar het stokje werd weldra weer overgenomen door de echte dirigent: Jan Jager.

Tussen de optredens door was er samenzang met als organiste Margreeth Hartman. Een extra complimentje heeft Sonia Bjornsen zeker wel verdiend. Zij begeleidde aan de piano alle drie koren en…waarbij de dirigent van ‘Heino Vocaal’ – Joan Jonkman – het haar echt niet gemakkelijk had gemaakt. ‘Star Carol’ heeft n.l. voor de pianist heel wat muzikale hoogstandjes in petto. Zij – en het koor – kwamen er goed doorheen.

Het dankwoord namens geheel Heino kwam van Tom van den Berg waarna ‘Ons Genoegen’ het ‘Ere zij God’ inluidde. Staande werd er in grote getale meegezongen. Een mooi concert met harmonieuze koorzang en indrukwekkende blaasmuziek van ‘Ons Genoegen’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.