groep 8 de bongerd wint mediamasters 2012

Groep 8 van K.b.s. de Bongerd in Wijhe heeft het landelijke project Mediamasters 2012 gewonnen. De prijs was een schoolreisje naar Beeld en Geluid. De bedoeling was om zoveel mogelijk volgers en jokers te halen gedurende de week door het oplossen van veel verschillende opdrachten en vragen. In de finale met 15 vragen konden de jokers worden ingezet. Groep 8 van de Bongerd heeft uiteindelijk de meeste punten behaald en dus het schoolreisje gewonnen.

Het project vormde een levensechte media-ervaring voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs, waarin kinderen tijdens de Week van de Mediawijsheid met de hulp van ouders, leerkrachten en bibliotheken ervaren hoe ze op een kritische en leuke manier met media om kunnen gaan. Het is een interactieve ervaring die gedurende de week onafhankelijk van niveau, voorkennis en achtergrond door leerlingen gespeeld kan worden.

Meer dan 2000 klassen deden aan het project mee. Op staging2.mediamasters2012.nl staat de uitslag en meer info. Maandag krijgt de klas meer te horen over de uitreiking en invulling van de prijs. De leerlingen hebben vrijdagmiddag na de bekendmaking een klein feestje gevierd in de klas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.