gouden aar voor mulle en teggeler

De spanning was zaterdagavond 29 december om te snijden tijdens de Sallandse Ruiterdagen in Manege Bartels te Mariënheem. De finales voor de klassen B en L stonden namelijk op het programma. Voor het publiek was het een mooi schouwspel, want de deelnemers gingen tot het uiterste om de Gouden Aar te winnen. Uiteindelijk ging Sjaak Murre, lid bij de organiserende vereniging de Heemruiters, er met de titel vandoor in de klasse B.

Ook zijn clubgenote Cynthia Krosman bemachtigde door haar goede prestaties een plek op de finalelijst. Beiden bleven tijdens de finale foutloos in de eerste omloop en maakten zich samen met negen andere deelnemers op voor de spannende barrage. Sjaak wist zijn paard Akribori’s Traum razendsnel en foutloos door het parcours te loodsen en ging met de eerste prijs naar huis. In de barragerit van Krosman viel er één balk, waardoor zij als zevende eindigde.

Tijdens de finale van de klasse L liep de spanning nog hoger op, omdat maar liefst 18 combinaties terug mochten komen in de barrage. De deelnemers hadden allemaal hetzelfde doel: foutloos en de snelste tijd. Tika Spijkerman finishte als snelste in een tijd van 30,66 seconden, maar onderweg viel er een balkje, waardoor zij zakte naar een negende plaats. Een fractie langzamer (30,76), maar wel foutloos was Carolien Teggeler. Zij ging er met de eerste prijs vandoor. Aan het eind van de avond werden Murre en Teggeler officieel gehuldigd. Zij namen de erebokaal – De Gouden Aar – in ontvangst en maakten een ereronde door de piste in de arrenslee.

Vanaf tweede kerstdag reisden honderden ruiters en amazones met hun paarden af naar Manege Bartels voor de Sallandse Ruiterdagen. Met name de sfeervolle aankleding van de manege en de gezellige sfeer is voor veel deelnemers een reden om deel te nemen aan dit concours. Elke deelnemer reed twee parcoursen en de beste combinaties plaatsten zich voor de finale. De B en L finale werd op zaterdagavond verreden en de grote finale voor de klassen M en Z/ZZ op zondagavond. Op 2 en 3 januari komen de ponyruiters naar de manege. Ook zij rijden allemaal twee parcoursen met als doel zich te plaatsen voor de finale op 3 januari vanaf 18.45 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.