gezellige boskampse kerstmarkt

Hoewel de weermannen en -vrouwen niet veel goeds verwachten voor het weer van afgelopen vrijdag, viel het in de loop van de dag erg mee. Bij het opzetten van de tenten striemden de sneeuwvlokken nog door de gezichten van de vrijwilligers, maar gaandeweg werd de sneeuw echter minder en nam ook de wind in kracht af. Toen tegen zes uur de kerkklokken begonnen te luiden voor de derde Boskampse kerstmarkt was er al aardig wat belangstelling voor de vele stands, die waren ingericht in partycentrum IJsseldijk en de grote tent op het kerkplein.

De door de herders ontstoken vuurkorven en de aanlichting van de kerktoren maakten het geheel compleet. Het laagje sneeuw wat ´s morgens was gevallen zorgde daarbij voor de perfecte kerstsfeer. Terwijl de kinderen van OSV95 uit Olst zich in de kerk opstelden om tegen half zeven hun eerste voorstelling te geven, stroomde de kerk al helemaal vol met belangstellenden. Na hun optreden zorgden deze mensen voor een grote drukte bij de stands, waar slechts schuifelend langs gelopen kon worden. Al deze mensen konden daarbij genieten van de muziek van Just a Band en van dj Gerwin Harleman.

Buiten bliezen de midwinterhoornblazers uit Lettele er geduchtig op los om de oude “rope’ uit te strooien over de omgeving van Boskamp. Dit alles en het optreden van het dames- en herenkoor en het koor Ardente zorgen voor elk wat wils op deze kerstmarkt. In de kerk was tevens een tentoonstelling ingericht door Hans Verweij uit Holten, die hier zijn prachtig geschilderde kersticonen tentoonstelde. Aan het eind van de avond kon de organisatie, maar zeker de standhouders terugkijken op een zeer geslaagde en gezellige kerstmarkt.

Bij diverse onderdelen konden prijzen gewonnen worden. De waarde van de boodschappenmand werd het dichts benaderd door de fam. Burink uit Olst met € 33,60, de waarde was € 33,64, het gewicht van de rollade werd op 2 gram na goed geraden door dhr. Reins uit Wesepe met 1590 gram. Tenslotte werd het aantal kerststerren in de kerstboom geraden door Rowan Kappert en dhr. J. Straatman beiden met het juiste aantal van 73 stuks.

De prijzen van de kleurplaten zijn als volgt verdeeld. Bij de onderbouw 1e prijs: Isah Legebeke (5 jaar), 2e prijs: Maikel Dinsbach (6 jaar) en de derde prijs ging naar Bart Kloosterman (7 jaar). Bij de bovenbouw waren de gelukkigen: 1e prijs: Marieke Smits (11 jaar), 2e prijs: Merel Bos (10 jaar) en de derde prijs ging naar Cindey Hofstede (8 jaar). Alle winnaars van harte gefeliciteerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.