gewoon carolien de mayakalender

De datum van 21 december 2012 komt voort uit de oude geschriften van de Maya’s, een oude mythische bevolkingsgroep die ooit in Midden en Zuid Amerika leefden. Zij hadden een andere beleving van ’tijd’. Wij zien ’tijd’ als een rechte lijn, die doorloopt van ver voor Christus tot nu in 2012 en die steeds maar langer wordt. Voor de Maya’s is de tijd een soort van cirkel. Elke dag is voor hen een cirkel van zonsopgang, midden van de dag, avond, nacht en weer zonsopkomst. Een jaar is een cirkel van een rondje van de aarde om de zon en afwisseling van seizoenen. Zo bestaat de tijd en de kalender van de Maya’s uit vele cirkels tot en met periodes die vele mensenlevens omvatten. De kalender vertelt over deze cirkels. Als je cirkelgang van een jaar kent, weet je dat het jaar erop de blaadjes in oktober weer van de boom vallen.

Als echter een cirkel die vele mensenlevens omvat, voltooid is, zijn wij mensen echter vergeten wat er een rondje geleden gebeurd is.

De grootste cirkel van de Maya kalender omvat 252 miljoen jaar. Dat is de tijd volgens de Maya’s dat ons hele melkwegstelsel nodig heeft om 1 keer rond te draaien om haar centrale kern. De centrale kern is een enorm zwart gat dat de materie van sterren en planeten opslokt en een sterke, kosmische energie uitstraalt. Zoals wij in een jaar vier seizoenen hebben en tussen de seizoenen een korte overgangstijd, noemen de Maya’s de vier delen van de grote omwenteling kosmische seizoenen. Een kosmisch seizoen omvat 63 miljoen jaar.

De overgang van kosmisch seizoen naar een volgend seizoen laat zich zien doordat de evenaar schuin staat op het vlak waarin de aarde naar de zon draait. Nu staat het vlak waarin de aarde om de zon draait blijkbaar schuin op het vlak waarin de Melkweg om het centrale zwarte gat draait. Samen maken ze een hoek van 60 graden. Bij de wisseling van gewone seizoen krijgt de aarde meer of minder energie van de zon. Bij de wisseling van een kosmisch seizoen krijgt ons zonnestelsel andere energie vanuit het zwarte gat. De overgang van dit kosmische seizoen is vanaf 1980 tot 2017 gaande.

Wat gebeurt er in een kosmisch seizoen en tijdens de overgang? Er zijn drie grote kosmische krachten die elk kosmisch seizoen bepalen; 1 schepping 2 groei en ontwikkeling en 3 vernietiging om ruimte te maken voor een nieuwe schepping. Zo is de cirkel weer rond. Voor de Maya’s was dat uniek, zij markeerden dat als het einde van hun kalender. Vanaf 1980 zie je de vernietiging steeds sterker worden. Zuivering en openbaar maken van machtsverschillen, uitbuiting, afscheiding, misbruik, discriminatie, etc. Er is crises, relaties die niet zinvol zijn vallen uiteen, als zuivering niet goed gaat ontstaat ziekte en soms overlijden, oude onverwerkte emoties komen boven, soms in de vorm van agressie en geweld. Niets blijft meer achter.

Op 21-12-2012 staan Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, de zon, de maan samen met de aarde op 1 lijn, die samenvalt met het vlak van de Melkweg. Op die dag schijnt er een enorme energiestraal naar ons toe te komen die gezien kan worden als een moment van bevruchting. Daarna volgt de periode van groei, geboren worden, verder groeien en volwassen worden. Steeds meer vanuit weten wie je bent, weten wie de ander is en samen tot iets totaal nieuws komen. Wat een mogelijkheden. Wil je al een voorproefje en er meer over weten, zie staging2.carolienjonkman.nl / (21-12-2012)

Deze tekst is van ww.Cobos.nl, met toestemming samengevat en bewerkt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.