gerritsen sneldamkampioen in hoofdklasse

Frits Gerritsen heeft de titel in de Hoofdklasse van het sneldamkampioenschap in Heino op zijn naam geschreven. In ‘t Kerkhuus werd vrijdagavond 28 december het 26e sneldamkampioenschap van damclub Hartholt Olie / DOS gehouden. Het toernooi was met 66 dammers goed bezet. Ongeveer de helft van de deelnemers was lid van de damclub, terwijl de andere helft bestond uit ‘huisdammers’. Er werd gestreden in zeven verschillende klassen. De jongste dammer was 8 jaar, terwijl de oudste deelnemer al 86 jaar was.

In de Hoofdklasse was de strijd ditmaal zeer spannend. Tussen nummer één en zes zat slechts twee punten verschil. De normale wedstrijden waren niet direct voldoende om een winnaar uit te kunnen roepen. Na maar liefst vier barragepartijen tegen Gerrit Klaseboer wist Frits Gerritsen uiteindelijk de titel te grijpen. Voor het eerst in 11 jaar mocht hij de wisselbeker weer eens mee naar huis nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.