geen raadsenquete over zegge vii

Er komt geen raadsenquête over de bestuurlijke totstandkoming van de aankoop van gronden voor de uitbreiding van de Zegge VII. Hans de Kort en Jan Oostewechel hadden daar een verzoek voor ingediend. Die van Oostewechel werd eerder al afgewezen, nu is ook het verzoek van De Kort naar de prullenbak doorverwezen.

De Kort licht zijn verzoek tot de enquête toe. “Ik heb mijn verzoek gedaan op grond van het belangrijke nieuw feit dat een zeer ter zake doende Raalter ex-bestuurder mij had laten weten dat hij zonder mitsen en maren bereid was een boekje open te doen over het bestuurlijke reilen en zeilen rond dit onderwerp. Maar alléén als hij daartoe onder ede zou worden gedwongen.”

“Vandaag kreeg ik een kort briefje van de gemeenteraad met de mededeling dat was besloten mijn verzoek niet te honoreren. Omdat geen enkel raadslid hiervan afstand blijkt te hebben genomen – niets wijst in die richting – neem ik aan dat dit besluit eenstemmig was,” stelt De Kort.

“Uit de hele gang van zaken trek ik de conclusie dat het wapen van een raadsenquête voor de huidige politici veel te riskant is. Het zou toch zo maar kunnen dat er onderste stenen naar boven komen en dat lijken de dames en heren coûte que coûte te willen verhinderen. Dit mag blijkbaar pas als zij daar zelf niet meer politiek op kunnen worden aangesproken. Wat een lef!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.