geboorte van jezus bij vijverhof olst

Rond de stal in de Harry de Jongweide wordt zaterdag 22 december de openluchtvoorstelling ‘De Geboorte van Jezus’ uitgevoerd. Het betreft een samenwerking tussen Stichting De Vijverhof en toneelvereniging Herman Heijermans.

In en rond de stal Het Noordhuis in de Harry de Jongweide (Olst-Zuid) wordt het verhaal van de geboorte van Jezus verteld en tegelijkertijd uitgebeeld door gekostumeerde acteurs van Heijermans. Zo verschijnen Jozef en de hoogzwangere Maria met hun ezel bij de stal, waarna het kind in de stal geboren wordt. Daarna wordt het kindje Jezus bij gebrek aan een bed in de kribbe gelegd. Aansluitend verschijnen de engel en de herders en de drie koningen. Traditiegetrouw zal een echte baby de hoofdrol van kindje Jezus vertolken.

Het geboorteverhaal wordt zo gebracht dat het voor jonge kinderen goed is te begrijpen maar het is nadrukkelijk bedoeld voor de hele bevolking. De voorstelling begint om 19.00 uur en neemt al met al ongeveer drie kwartier in beslag. Het advies is stevige schoenen of laarzen te dragen en zich warm te kleden omdat het geheel zich midden in het weiland afspeelt. Toegang gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.