festival of nine lessons and carols in raalte

‘Anthem, koor voor kerkmuziek’ verzorgt op 15 december, de zondag voor Kerst, het traditionele Festival of Lessons and Carols in de Basiliek van de Heilige Kruisverheffing in Raalte. Het festival wordt ondersteund door Nederlands gesproken Bijbellezingen. Er is ook ruimte voor bekende en minder bekende Carols zoals ‘Once in royal David’s city’ en ‘Hark the Herald angels sing’. Bij een aantal kerstliederen wordt het publiek uitgenodigd mee te zingen.

De traditie van ‘Festival of Nine Lessons and Carols’ is begonnen in 1880 in Cornwall, toen Bisschop Edward White Benson (later Aartsbisschop van Canterbury) een orde voor een Kerstnachtdienst opstelde. In 1918 is dit overgenomen door de decaan van het King’s College (Cambridge) met ‘The Christmas Eve Festival of Nine Lessons and Carols’. Het moest vooral een dienst worden waarin met name voor de sfeer en niet te lang of te moeilijk negen korte bijbellezingen worden afgewisseld met kerstliederen. Met name door de live radio-uitzendingen van de BBC sinds 1928 en later ook via tv-registratie is deze viering wereldwijd zeer bekend geworden.

Anthem is een koor uit Zwolle dat gespecialiseerd is in kerkmuziek. Het koor bestaat uit 40 enthousiaste mensen. Het repertoire is klassiek van aard en bestaat voornamelijk uit liturgische muziek uit verschillende landen, maar hoofdzakelijk uit Engeland. Anthem geeft jaarlijks twee of meer concerten, waaronder het inmiddels traditionele ‘Festival of Lessons and Carols’. Daarnaast werkt het koor mee aan kerkdiensten. De interesse voor de Engelse koorliteratuur blijkt ook uit zeven geslaagde concertreizen naar Engeland.

Anthem staat onder leiding van Klaas-Jan de Groot en organist is Harry van Wijk

Aanvang 20.00 uur. De kerkdeuren gaan een half uur voor aanvang open. De toegang gratis, wel is er na afloop een collecte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.