feestelijke opening expositie jij en fotografie natuurlijk

“Jij & fotografie natuurlijk” is een groot natuurfotografie project voor kinderen in Overijssel. Het was woensdag heel erg druk in Den Nul met kinderen, ouders en grootouders. Maar liefst 27 kinderen, in de leeftijd van 9 tot 12 jaar, hadden in november geweldig hun best gedaan om zo mooi mogelijk natuurfoto’s te maken in de omgeving van het Infocentrum. Ze werden daarbij geholpen door natuurfotografe Sterre Delemarre. Zij leerde de kinderen bij het maken van een foto, telkens een stap verder te zetten, en weer een foto te maken, enz, enz. De kinderen leerden dat foto’s van een zelfde natuurobject zo heel verschillend zijn. En ook bij een object dat je van dichtbij, of in landschap fotografeert.

Sterre benadrukte dat de animo en het enthousiasme zeer groot was. Nadien moesten de kinderen uit de gemaakte foto’s er drie kiezen die ze zelf het mooiste vonden. En hieruit hebben de kinderen weer de mooiste gekozen voor de expositie.

Sterre bedankte alle instanties die het project Jij & fotografie natuurlijk in de gemeente Olst-Wijhe mede mogelijk hebben gemaakt zoals de Provincie Overijssel, de Gemeente Olst- Wijhe, Cultuurfonds BNG, Vereniging Natuurmonumenten, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting De Ulebelt en Rabobank Salland. En voor de samenwerking met IVN-Wijhe-Olst, Fotogroep Stijl te Olst, Staatsbosbeheer en Infocentrum IJssel.

Op de vraag van de IVN-voorzitster wat de kinderen van het fotografie project vonden, kreeg ze reacties als “geweldig” en “super”. En een groot applaus voor Sterre.

De kinderen openden de fototentoonstelling door op de trap door het lint naar boven te lopen. Even op de foto met z’n allen en dan hun ouders en grootouders de foto’s laten zien. Vervolgens was er drinken met een plak cake. Het Infocentrum had een quiz gemaakt waar de kinderen direct aan mee konden doen. Er is een prijs aan verbonden.

De tentoongestelde foto’s kunnen tot 1 febr bezichtigd worden in het Infocentrum inclusief de quiz voor kinderen. Ook komt er een grote overzichtstentoonstelling op het Provinciehuis in Zwolle van foto’s van alle kinderen uit de zeven gemeenten, die hebben deelgenomen aan het natuurfotografie project. De kinderen en ouders worden tevens voor deze opening uitgenodigd (waarschijnlijk in januari).

Meer info over het project Jij & Fotografie Natuurlijk op staging2.jijenoverijssel.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.