eerste paal hoftheater geboord

De eerste paal voor de fundering van het nieuwe gedeelte van het HOFtheater is vandaag om 11.00 uur geboord. Vooraf gaven wethouder Wout Wagenmans en directeur Jos van den Born een korte toespraak, waarna wethouder Wagenmans de eer kreeg om de eerste paal te boren. Hiermee is de bouw van het nieuwe HOFtheater officieel begonnen.

Om 10.30 uur kwamen afgevaardigden van de gemeente Raalte, Bouwmanagementburo Smeets, Architecten- en ingenieursbureau Archetex, Bouwbedrijf Jansman en Nijhof Installatietechniek, pers en belangstellenden samen in de foyertent.

Jos van den Born opende de bijeenkomst met een korte toespraak. Hij uitte zijn dankbaarheid richting de vrijwilligers. Zij hebben heel veel werk verricht om ervoor te zorgen dat we afgelopen 1 november konden beginnen. Hij complimenteerde Jan Bults en Luuk Schols voor de inzet en flexibiliteit. Van den Born gaf aan dat hij wel af en toe zorgen heeft of het allemaal wel op tijd af gaat komen, maar Bouwbedrijf Jansman heeft beloofd dat het goed komt.

Wethouder Wagenmans sprak na Van den Born en roemde de passie van de directeur, de medewerkers en de vooral de vrijwilligers. Hij is trots dat in Raalte een prachtig duurzaam theatergebouw komt. Als het nieuwe HOFtheater klaar is, is het een van de meest duurzame theaters in Nederland. Ook haalde hij aan dat het bedrijfsleven binnenkort aangesproken zal worden om het HOFtheater te steunen en vooral een bijdrage te leveren aan het nieuwe interieur van dit multifunctionele theater.

Onder het toeziend oog van zo’n 50 toeschouwers, boorde wethouder Wagenmans de eerste van de 122 funderingspalen voor het nieuwe gedeelte van het HOFtheater. Na afloop van het officiële moment, verzamelde het gezelschap in de foyertent om samen het glas te heffen op een voorspoedige bouwperiode onder het motto: “Samen bouwen aan een duurzame culturele toekomst voor Salland”. Het architecten- en ingenieursbureau Archetex gaf een heldere presentatie met impressies in 2 en 3D van het nieuwe HOFtheater, zodat de gasten een goed beeld kregen hoe het gaat worden.

Naar verwachting is de oplevering van het theater in het najaar van 2013. De eerste voorstellingen zullen eind november zijn. Van 10 tot en met 19 januari 2014 is er een speciale openingsweek met diverse bijzondere optredens en activiteiten.

Op staging2.hofinsalland.nl/bouw zijn alle ontwikkelingen van de bouw te volgen in foto’s, filmpjes en impressies.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.